FOTO: ”Școala altfel”, la Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” Cugir. Descoperirea frumosului și dreptății prin activităţi non-formale

Prima parte a manifestărilor  din cadrul Programului Național ,,Şcoala altfel”, desfășurate la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” din Cugir, au fost consacrate mişcării, artelor, muzicii şi dragostei de frumos.

În baza unui program coordonat de conducerea instituției, elevii colegiului au fost prezenţi la activităţi administrative de amenajare și înfrumusețare a mediului în care învaţă, au participat în mod organizat, în echipe,  la acţiuni creative gândite și proiectate de profesorii lor.

Astfel, o echipă, însoţită de profesoarele  Nasipali Camel Rață şi Diana Roșu, a luat parte la atelierul de literatură numit ,,Mărţişorul literar” , eveniment consacrat zilei de 1 Martie.

Un alt grup de elevi a pornit în descoperirea istoriei locale unde, alături de  profesoara  Gabriela Urs, au avut prilejul să viziteze Expoziția Muzeala a orașului Cugir. La fel de interesantă a fost și vizita pe care elevii școlii profesionale ai instituției au făcut-o la societăți comerciale  din oraș, prilej cu care, au reușit să aibă un contact real cu activitatea desfășurată de respectivii agenți economici locali.

În ceea ce privește competițiile culturale și sportive școlare, acestea au fost organizate și coordonate de către profesorul de sport și consilierul educativ ai colegiului.

Celelalte activități au fost dedicate jocurilor și voluntariatului, psihologul școlar alături de profesorii diriginți, încercând să arate adolescenților că există și un alt mod de abordare a problemelor cu care ne confruntăm, iar cauza situațiilor delicate din ziua de azi este cu siguranță neimplicarea.  Tot în cadrul evenimentelor organizate,  elevii au avut posibilitatea să aleagă președintele consiliului elevilor, reprezentantul lor în viitorul consiliu de administrație al școlii

,,Ultimele zile din această săptămână consacrate  activităților extrașcolare, vor fi dedicate activităților tehnice, culturale și jocurilor de strategie, finalul săptămânii fiind așteptat cu un spectacol desfășurat la Casa de Cultură din Cugir, având ca temă alegerea celor mai iscusiți și frumoși elevi ai acestui Colegiu.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...