FOTO. SC STAR ASSEMBLY SRL – Daimler Mercedes susține echipa de robotică XEO HCC Alba Iulia să reprezinte România la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit

Paul Voicu - Primar 2020

SC STAR ASSEMBLY SRL participă cu sprijin financiar și logistic prin acordare de asistență tehnică de inginerie mecanică și automatizare pentru îmbunătățirea abilităților Roboțelului Echipei “XEO HCC”, Alba Iulia, câștigătoare a MARELUI PREMIU “INSPIRE AWARD 1”, la concursul național FIRST Tech Challenge Romania.

”INSPIRE AWARD 1” este cel mai prestigios premiu al competiției. El este acordat echipelor care excelează în performanțele robotului, complexitatea și calitatea realizării cărții tehnice “engineering book” și spiritul de echipă, spiritul competiției FTC (FIRST Tech Challenge).

ELIT

Echipa XEO HCC Alba Iulia nu se oprește la Campionatul Mondial din USA-Detroit (22-29.04.2018) și-și propune ca împreună cu SC STAR ASSEMBLY SRL, sprijiniți fiind de instituții de învățământ și publice, să inițieze în Alba Iulia un Hub IT, un Coworking Space – spațiu în care elevi și studenți au la dispoziție instrumente de creație (imprimantă 3d, sisteme pentru prelucare mecanică, sisteme de proiectare și execuție, subansamble electronice de comandă și control) prin care ei să-și poată pună în valoare și dezvolta abilitățile creative.

Cu astfel de Hub-uri s-au întâlnit elevii echipei XEO HCC Alba Iulia în București la First Tech Chllange, România și la Târgul de Creație din Toulouse (Franța).

Mihail David - 2020

Este timpul și-n Alba Iulia !

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Roboțica „Ela” – XEO HCC Alba Iulia, oferă o altă utilizare telefonului mobil.

“Creierul” este un telefon mobil și roboțica este ghidată prin intermediul rețelei wireless, printr-un alt telefon mobil. Partea frumoasă a „Elei” este că are autonomie! Ea știe să scaneze cu ajutorul camerei video a telefonului mobil o imagine standardizată și să execute ceea ce-i transmite imaginea, astfel că “știe” să așeze cuburi în rafturi pe diferite etajere, în funcție de imaginea scanată. Cu ajutorul senzorilor de culoare, face diferența între cuburile de diferite culori. Dacă se schimbă imaginea, așează cuburi de altă culoare pe alte rafturi. Roboțica „Ela” este un prototip de concurs, dar ca principiu de funcționare și ca aplicabilitate practică, poate fi utilizată în medii toxice sau medii de lucru care presupun activități multiple și nu neapărat repetitive.

Tema concursului pentru sezonul martie 2018 a fost lansată în 9 septembrie 2017 dată la care echipa XEO a început să lucreze. Recrutările în echipă s-au realizat în octombrie 2017 (clasele a 10-a și a 11-a) și s-au desfășurat pe 3 planuri: asamblare/programare, marketing/PR/photo, modelare 3D, cu modalității de evaluare pentru candidați gândite pentru o selecție corectă și eficientă.
Echipa XEO HCC Alba Iulia cuprinde elevi ai claselor 9-a, 10-a, 11-a, tocmai pentru asigurarea continuității proiectului și predării ștafetei între generații.
În 10 februarie 2018 Roboțica “Ela” participă la primul turneu REGIONAL DEMO Cluj-Napoca iar în 3 martie 2018 câștigă Locul I la regionala de la Timisoara.

În București, după susținerea pe parcursul a două zile a 9 meciuri într-un campionat cu 92 de roboți și 800 de elevi participațnți în concurs ,  la 25 martie 2018, echipa de robotică XEO a Colegiul National “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia câștigă MARELE PREMIU “INSPIRE AWARD 1” la concursul național FIRST Tech Challenge Romania.

Echipa de robotică XEO,

Elevii claselor de matematică-informatică HCC:

Alex Drăguș – driver

Mermezan Mihai – coach

Corpodean Darius – driver

David Bogan – mechanic

Cioancă Răzvan – mechanic

Denisa Florea – 3D modelling

Alexandra Jurca – 3d modelling

Şofrac Robert – programator

Claudiu Neamțu – programator

Pop Cristian – programator

Ionuț Hada – programator

Ghişa Alexandru – assembly

Alex Leterna – grafician

Roxana Popeiu, Maria Antoanello Serafino, Mădălina Rusan

Profesori mentori:

Carmen Palcu, prof. info. Grad I HCC

Laura Mureșan, prof. info. Grad I HCC

Sebastian Onac, prof. info. Grad I HCC

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...