Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia: Concert Cantabile – The London Quartet și Orchestra de Cameră a Județului Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 20 iunie 2014, începând cu ora 20.00, seria evenimentelor dedicate Sărbătorii Muzicii la Alba Iulia a continuat cu un super-concert CANTABILE – THE LONDON QUARTET  împreună cu Orchestra de Cameră a Județului Alba.

Cantabile – binecunoscuți ca The London Quartet – este recunoscută ca fiind una din trupele vocale britanice de excepție. Fondată în Cambridge, ca un grup de studenți a capella, a devenit cunoscută în musicalul Blondel a lui Stephen Oliver, în Londra West End. De atunci, ei au urmat o politică de reînnoire constantă și dinamică, unificând frontierele muzicale, explorând noi teritorii și atragând noi spectre muzicale, atât în Europa cât și peste ocean. Cantabile au apărut într-o mare varietate de locuri cântând în spectacole diverse de la jazz până la muzică contemporană. Ei au avut turnee în întreaga lume și au cântat în cele mai prestigioase locații pentru clientelă selectă inclusiv Palatul Buckingham pentru Majestatea Sa, Regina Marii Britanii. Spectacolele i-au purtat în locuri îndepărtate precum Fiji, Noua Zeelandă, Australie, Corea, Singapore, Malaiezia, Suedia, Grecia, Rusia, Barbados, Hawaii și Tahiti. Ei și-au prezentat programul în franceză, germană, italiană, castiliană, catalană, rusă, greacă, turcă, română, estonială, letonă, portugheză, flamandă și coreană. Prima Antologie a celor de la Cantrabile ”The Great British A Capella Songbook” a fost recent publicată de către editura Peters.

Cantabile împreună cu Orchestra de Cameră a Județului Alba au transformat Piața Cetății într-un amplu auditorium filarmonic. Vocile tenorilor vor fi integrate perfect orchestrei camerale, substituind pe rând instrumente și dezvoltând armonii accesibile unei palete largi de gusturi muzicale.

În finalul reprezentației, Cantabile au încântat publicul cu o interpretare inedită a piesei „Eu vara nu dorm”, într-o româno-engleză amuzantă.

[nggallery id=1978]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea