Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: România, victorie de poveste cu Elveția și calificare de pe prima poziție la Euro 2024 | Fiesta pe „Arena Națională”, cu 50.000 de fani alături de „tricolori”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a avut un final senzațional de preliminarii pentru Euro 2024 și a învins Elveția pe „Arena Națională”, scor 1-0 (0-0), calificându-se de pe prima poziție și fără a pierde în preliminarii! Bonus: urna a doua la tragerea la sorți a grupelor turneului final, obiectivul apărut după realizarea calificării

Albaiulianul Nicolae Stanciu a fost din nou căpitanul României și implicat în faza singurului gol. Și Andrei Rațiu, celălat fotbalist din Alba, a fost titular în flancul drept al defensivei. Și Corul “Theotokos” din Alba Iulia a fost la înălțime în tribune.

O atmosferă fabuloasă a însoțit acest ultim meci al calificării pentru Germania 2024, suporterii României bucurându-se de o partidă și o victorie de mult așteptate! Totul a fost superb pe „Arena Națională”, de la Imnul României intonat de Andra, la valurile sud-americane, zecile de mii de luminițe din tribune și până la fiesta de la final, cu ploaia galbenă de confetti, pe gazon.

„Tricolorii” au marcat în minutul 50, după o acțiune superbă, pe traseul Stanciu-Moruțan-Alibec, au suferit apoi și fost nevoie de paradele lui Horațiu Moldovan pentru ca România să triumfe. După Israel, a venit un nou efort de orgoliu, cu o calificare de pe primul loc, în urmă cu 5 puncte aflându-se Elveția, marea favorită.

România era calificată la Euro 2024 înaintea duelului, dar a reușit să demonstreze că poate să-și învingă fantomele și să învingă un oponent cotat la un “level” superior. O prestație admirabilă a “tricolorilor”, care i-au răsplătit pe senzaționalii fani cu o victorie care devine un reper înaintea turneului final din Germania de anul viitor, un punct de plecare în privința speranțelor.

*Atmosferă superbă!

Cum, necum s-au aliniat astrele în aceste preliminarii, “epilogul” de pe “Arena Națională” fiind un bonus pentru “tricolorii” lui Edward Iordănescu. Fanii români au umplut cel mai mare stadion al țării, peste 50.200 de spectatori fiind alături de Stanciu & compania la “finala” cu Elveția pentru locul întâi în grupa de preliminarii și automat în urna a doua la tragerea la sorți din 2 decembrie.

România a terminat grupa neînvinsă, câștigând împotriva unui oponent mult mai bine cotat. Visăm la Euro 2024 din postura unei echipe care s-a reinventat în finalul campaniei. România merge la Euro după 8 ani, iar entuziasmul înconjoară iarăși cea mai iubită reprezentativă.

Pierdută la un moment dat într-o mediocritate continuă, Naționala României are în față un turneu final, vital în acest moment, în fapt șansa unei generații.

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea