Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Roboțelul utilitar care face curățenie, lucrează în grădină și gătește, inventat de studenții Universității din Alba Iulia, pe locul I la un concurs de profil

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 22-23 aprilie 2017, la Universitatea din Oradea s-a desfăşurat a VII-a ediţie a concursului de roboţi inteligenţi Robot Challenge. La această ediţie s-au înscris 34 de echipe de la 8 universităţi din Bucureşti, Timişoara, Craiova, Tg.-Jiu, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca şi Alba Iulia, precum şi echipe de la licee din Oradea şi Bucureşti.

Concursul a avut mai multe secţiuni: line follower classic, line follower enhanced, mini sumo, mega sumo, maze bot şi free style. Cea mai populara secţiune a fost cea de line follower classic.

Echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, formată din studenţii Alexandru Donea, Daniela Oniţă, Tudor Samuilă, Daniel Leah, Raul Boldea, Florin Jurj, Diana Mariș, Robert Boţan, Mihaela Roşca, Alin Simina, Denis Toader, coordonaţi de către prof. Mihai Oltean s-a înscris la secţiunea de Free Style, unde a făcut demonstraţii cu robotul „Jenny 5” pe care îl dezvoltă curent în cadrul cursului de Roboţi Inteligenţi de la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

Echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a clasat pe locul 1. „Jenny 5” este un robot utilitar care face curăţenie, lucrează în grădină şi găteşte. Acesta a fost inventat de studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti din cadrul Universităţii din Alba Iulia, fiind prezentat în luna martie la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent de la Cluj Napoca.

Pe următoarea poziţie s-a clasat echipa Politehnicii Bucureşti, care a dezvoltat un nano-robot, pentru sumo, de 1cm diametru. Pe poziţia a 3-a s-a clasat o echipă de elevi de la 2 licee din Oradea. Pe poziţia a 4-a s-a clasat o altă echipă de la Politehnica Bucureşti, care a dezvoltat o maşină autonomă scara 1:10. Tot la secţiunea de Free Style s-a înscris şi o echipa de studenţi care a dezvoltat un robot de făcut clătite, dar care s-a retras, din motive tehnice, înainte de începerea prezentărilor.

Mai multe informaţii despre robotul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se găsesc pe site-ul: jenny5.org

Mai multe informaţii despre competiţia Robot Challenge Oradea se găsesc pe site-ul: http://www.rc.univoradea.ro/ro/

[nggallery id=3832]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea