// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. Roboțelul construit de elevi ai Colegiului ”HCC” din Alba Iulia s-a mișcat pentru prima dată. Competiția de robotică are loc în martie 2017  

Miercuri Roboțelul “Team XEO HCC Alba Iulia” și-a mișcat rotițele pentru prima dată! O echipă a Colegiului ”HCC” din Alba Iulia va concura la în martie la cea mai mare competiţie de robotică din România.

competitie-robotica-hcc07”Ionuț Pantea, reprezentantul FIRST Tech Challenge Romania, sosit miercuri la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia a venit cu îmbunătățiri în ceea ce privește dinamica roboțelului și a adus IMPRIMANTA 3D pentru confecționarea de componente ale roboțelului.

Competiţia preluată din Statele Unite ale Americii aduce conceptul First Tech Challenge în România pentru prima dată. Echipa HCC Alba Iulia va concura în martie 2017.
Echipele vor trebui să proiecteze, construiască, programeze şi opereze roboţi, conform tematicii globale stabilită de FIRST international și vor participa în finala competiţiei, la un joc complex în echipe, pe o suprafaţa plană delimitată. Aceştia vor avea ajutorul tutorilor, mentorilor şi antrenorilor iar competiţia le poate dezvolta abilităţi în ştiinţă, tehnologie-informatică, inginerie şi matematică. Totodată, învață munca în echipă!”, a scris profesorul Sebastian Onac pe contul său de Facebook.

Echipa:

XI C – Matematică informatică – Intensiv Informatică: prof. Onac Sebastian
Drăguș Alexandru, Pop Cristian, Bendea Daniel, Dumitrache George,Cioancă Stefan, Zaharescu Constantin, Ioica Bogdan.

XI B – Matematică informatică – Intensiv Engleză: prof. Palcu Carmen
Bogdan Flaviu, Totoian Marius, Marginean Tiberius, Adam George, Ancău Adrian

X C – Matematică informatică – Intensiv Informatică : prof. Mureșan Laura
Suciu Alin, Rusan Madalina, Fuia Mihai, Ungureanu Mihai, Oprița Cătălin

X A – Matematică Informatică: prof. Palcu Carmen
Florea Denisa, Corpodean Darius, Sofrac Robert

Citește și FOTO. Pentru o echipă de liceeni din Alba, viitorul e mai aproape cu un pas. Vor construi și programa roboți

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la FOTO. Roboțelul construit de elevi ai Colegiului ”HCC” din Alba Iulia s-a mișcat pentru prima dată. Competiția de robotică are loc în martie 2017  

 1. ttt 22.12.2016 la 8:16

  Felicitari insa se pare ca ati dat mai multi bani pe promo (tricouri & stuff) decat pe materialele pentru robot. Dar nu-i bai… ca asa-i pe la romani…

  • Alex Dragus 22.12.2016 la 13:57

   Asa-i la romani intr-adevar, se vorbeste in necunostinta de cauza :) Materialele si uneltele pentru robot sunt in valoare de aprox. 5000 de euro, donate cu ajutorul sponsorilor!

  • Anca 22.12.2016 la 14:40

   Desigur că în autentic stil românesc, în loc să apreciem efortul și entuziasmul acestor copii, ne dedăm la tot soiul de comentarii răutăcioase, în necunoștință de cauză… Succes copii! Nu uitați că intotdeauna vor fi pe marginea drumului vostru cîrcotași… Dar… câinii latră, caravana trece! Succes!