Rămâi conectat

Sport

FOTO: Rezultatele Open Şah Alba 2014, turneul de la Câmpeni. Clasament la seniori, veterani, feminin, copii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul “Open Şah Alba 2014”, organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în memoria maestrului Mihail Breaz, a continuat vineri 18 iulie cu turneul de la Câmpeni.

Open Sah Alba 2014 Campeni 7Organizat şi în acest an la fel ca în anii anteriori simultan cu “Zilele Oraşului Câmpeni”, turneul s-a bucurat de susţinerea primarului Călin Andreş, prezent atât la festivitatea de deschidere pentru a ura participanţilor un călduros bun venit în capitala Ţării Moţilor, cât şi la festivitatea de premiere, unde cei mai buni concurenţi au primit premii in bani, diplome şi medalii.

Potrivit corespondentului nostru special la acest eveniment, “la turneu au luat parte 50 de şahişti legitimaţi şi amatori din judeţele Timiş, Cluj, Sibiu, Mureş şi Alba. O prezenţă inedită a fost cea a consilierilor judeţeni prof.Marcel Stan (Abrud) şi prof.Gabriel Cîra-Grigorescu (Câmpeni), care şi-au făcut curaj şi au intrat în competiţie alături de şahişti mult mai experimentaţi, din dorinţa declarată de a contribui la efortul comun al Consiliului Judeţean Alba şi Asociaţiei Judeţeane de Şah Alba de a promova şahul în judeţul nostru. Deşi debutanţi într-o competiţie şahistă de nivel naţional, cei doi s-au descurcat mai mult decât onorabil, obţinând câte 2,5 puncte din cele 7 partide jucate.

Printre spectatorii care au asistat la competiţie s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, deputatul Coriolan Simedru, directorul hotelului Tulnicul, Costel Bustan, care a fost o gazdă foarte primitoare pentru participanţii la turneu, dar şi numeroşi localnici pasionaţi de şah.”

Partidele turneului au fost foarte disputate, doar câştigătorul turneului reuşind să-şi păstreze invincibilitatea până la final. Iată sportivii care au urcat pe scena de spectacole de la Câmpeni pentru a primii premiile oferite de organizatori şi aplauzele spectatorilor:

Seniori: 1.Tiberiu Bardi (Rădeşti) 2.Alin Marcu-Lăpădat (Cluj-Napoca) 3.Mircea Cepoiu (Alba Iulia) 4.Iustin Ciorgovean (Alba Iulia)

Veterani: 1.Gheorghe Murg (Cugir) 2.Mihai Vîlceanu (Cugir) 3.Vasile Lupu (Cugir)

Feminin: 1.Narcisa Drăgulescu (Giarmata Vii) 2.Maria Ileană (Alba Iulia) 3.Camelia Gozner (Sibiu)

Copii sub 8 ani: 1.Raul Ferenţiu (Cluj-Napoca) 2.Cătălin Marină (Teiuş) 3.Klaid Iordăchescu (Cugir)

Copii sub 10 ani: 1.Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2.Ianis Tarciuc (Sebeş) 3.Eduard Şubredu (Cugir)

Copii sub 12 ani: 1.Nicoleta Băcanu (Sibiu) 2.Mihai Bucur (Giarmata Vii) 3.Adrian Ghişa (Cugir)

Jucători locali din Câmpeni: 1.Liviu Arieşan 2.Ioan Baicu 3.Emanoil Pilea

Rezultatele complete ale turneului sunt disponibile pe site-ul www.chess-results.com

Turneul a fost arbitrat de Partenie Mihai (Giarmata Vii – Timiş) şi Marius Ceteraş (Alba Iulia).

Următoarea etapă a festivalului “Open Şah Alba 2014” se va desfăşura azi  la Avram Iancu.

[nggallery id=2090]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea