Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Rezultatele Competiţiei „Bussines Plan”, faza judeţeană: O firmă de exerciţiu de la Colegiul Economic Alba Iulia va reprezenta judeţul la faza regională, organizată la Târgu Mureş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bussines plan01Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia a fost joi, 19 martie, gazda competiției județene „Bussines Plan”. Concursul se adresează elevilor din învățământul liceal, care desfășoară activități de învățare în firmele de exercițiu înregistrate în Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu și Întreprinderi Simulate.  – ROCT în anul școlar în curs.

După faza pe școală, în competiția județeană, s-au calificat trei firme de exercițiu: FE Pure Essential SRL de la Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj (coord. prof. Ofileanu Dimi), FE Creativity Elements SRL de la Colegiul Tehnologic „I.D. Lăzărescu” din Cugir (coord. prof. Pop Alexandra) și Seasons Tour de la Colegiul Economic ”D. Pop Marțian„ din Alba Iulia (coord. prof. Cristian Dincă).

Firmele înscrise în competiție au încercat să convingă juriul, compus din profesoarele Ciocan Carmen și Beca Felicia, antreprenorul Ștei Lucian, reprezentant al comunității de afaceri din județ și Ioana Tomuș, reprezentant al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Alba, că  planurile lor de afaceri sunt cele mai bune.

Obiectivele competiției sunt valorificarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea unor competențe necesare unui întreprinzător dinamic, încurajarea competiției și competivității firmelor de exercițiu implicate.  Bussines Plan este organizat de MECS și CNDIPT- ROCT prin inspectoratele școlare în unitățile de învățământ, urmând ca firma de exercițiu câștigătoare la etapa județeană să participe la faza regională și apoi la cea națională.

În urma jurizării, firma FE Pure Essential SRL (Blaj) a obținut 86,75 puncte, FE Creativity Elements SRL (Cugir) a fost evaluată la 91 de puncte, iar Seasons Tour (Alba Iulia) a înregistrat cel mai mare punctaj, 98,75, și va reprezenta județul Alba la faza regională organizată pe 6-9 aprilie 2015 la Târgu Mureș.

Mult succes!

[nggallery id=157]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 35.000 lei și 2 permise de conducere reținute

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 35.000 lei și 2 permise de conducere reținute Marți, 23 aprilie aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea