Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Reprezentanții polițiștilor locali din Alba Iulia au pichetat Instituția Prefectului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

miting politia locala009Polițiștii locali din Alba Iulia, membri ai Sindicatului Solidaritatea din Primăria Municipiului, au organizat astăzi o acțiune de protest. Reprezentanții acestora au pichetat timp de o oră Instituția Prefectului, solicitând modificarea Legii 155/2010 de organizare a Poliției Locale.

Principalele revendicări sunt: acordarea normei de hrană întregului personal; acordarea sporului de dispozitiv de 25% și încadrarea tuturor angajaților în grupa de condiții deosebite de muncă.

Suntem prezenți astăzi aici deoarece putem să spunem că ne-a ajuns cuțitul la os. Numărul atribuțiilor noastre a crescut de la înființarea structurii și până în prezent, fie că vorbim de Poliție Comunitară sau Poliție Locală. Legea 155/2010 zace undeva într-un sertar. Avem un număr de revendicări pentru Comisia Muncii. Aici nu facem referire la un anumit Guvern. Este timpul să fim luați în seamă pentru că atribuțiile noastre cresc iar salariile rămân la fel. Vrem normă de hrană pentru întregul personal din structura de Poliție Locală, acordarea sporului de dispozitiv în cuantum de 25% și de asemenea întregul personal să fie încadrat în categoria celor care desfășoară muncă în condiții deosebit de periculoase conform legislației în vigoare. Dacă demersul nostru nu va avea niciun rezultat vom continua cu alte forme de protest legal, atâta timp cât va fi necesar, până vom fi luați în seamă”, a declarat purtătorul de cuvânt Marius Ardelean.

Polițiștii locali din Alba Iulia și-au pus pe pancarte și poze cu fluturașii de salariu, astfel încât să se poată vedea că salariul lor este extrem de mic, media ajungând la puțin peste 780 de lei și au declarat că ar ajunge la un salariu decent dacă li s-ar adăuga norma de hrană, respectiv la aproximativ 1.400 de lei.

Potrivit reprezentantului Poliției Locale Alba Iulia, au participat la miting doar persoanele care nu se află în timpul serviciului.

[nggallery id=1784]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea