Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Regal artistic, cu ansambluri exotice, în a doua zi a Festivalului de Folclor de la Aiud. Marius Moga a cântat la final

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua a doua de spectacole, din cadrul Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud le-a oferit celor aproximativ două mii de spectatori prezenți în Piața „Dr. Constantin Hagea” un regal folcloric aproape șocant prin coregrafia, cromatica și ritmurile prezente pe scenă.

Festivalul de Folclor de la Aiud117Organizatorii au încercat să ridice standardele anul acesta şi au reușit chemând ansambluri folclorice din ţări mai exotice, ansambluri care au acaparat atenția și admirația publicului aiudean, ansambluri care sunt cu adevărat exotice venite fiind din țări și depărtări la care în majoritatea lor cetățenii din Aiud pot doar să viseze.

Pe scena amenajată în Piața „Dr. Constantin Hagea” au urcat și au încântat publicul, rând pe rând, ansambluri reprezentative din Ungaria, Spania (Țata bascilor), Kyrgyzstan, Serbia, Slovacia, Turcia, Mexic, Paraguay, Mexic și bineînțeles Ansamblul folcloric „Doina Aiudului”

Credem că nimeni dintre spectatorii prezenți în fața scenei aiudene nu ne poate contrazice când afirmăm că această a doua zi de spectacol, a celei de a cincea ediții a festivalului aiudean, a fost una dintre cele mai gustate de public, mai ales că parte dintre ansambluri nu s-au mulțumit doar cu spațiul scenei și „au coborât în public”. Prin gestul lor, timp de câteva minute, dansatorii oaspeți au întins adevărate punți peste hotare și culturi și s-au apropiat de aiudenii prezenți, invitându-i la dans, printre „victime” s-au numărat doamna Luminița Josan și soția primarului Mihai Horațiu Josan, cel care, împreună cu coregraful ansamblului aiudean, domnul Nicolae Moldovan, a inițiat festivalul în urmă cu cinci ani. Mihai Horațiu Josan fiind obligat să facă față asaltului unor exotice dansatoare, acesta fiind „luat la joc” de tinerele dansatoare mexicane.

Se poate spune că profesionalismul artiștilor care au evoluat pe scena aiudeană, dansurile și cântecele sau făcut deliciul publicului. Remarcabile și de neuitat au fost evoluțiile componenților ansamblurilor fiecărei țări reprezentate. O impresie deosebită au lăsat artiștii din Paraguai, Mexic și Columbia. Nu înseamnă că celelalte ansambluri nu au impresionat. Nici nu se poate pune în discuție așa ceva. Evoluția tuturor a fost extraordinară și a avut priză la public.

Nici aiudenii nu s-au lăsat mai prejos. Membrii ansamblului „Doina Aiudului” au închis programul celei de a doua seri a festivalului, binecunoscutul artist, interpret de muzică Marius Moga făcând, printr-o excelentă interpretare a unui cântec specific bănățean introducerea colegilor lui de ansamblu care au  încheiat cea de a doua seara cu o suită de nasuri populare din Banat.

Dorel Lazăr

[nggallery id=820]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea