FOTO: Recital de poezie și colinde, expoziții de fotografie și poeme vizuale, la Liceul Tehnologic Ocna Mureș. Proiect cultural educativ, organizat în parteneriat cu Fundația Inter Art Aiud

proiect-cultural-ocna-mures10În organizarea Bibliotecii Liceului Tehnologic din Ocna Mures, a Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud și a Fundației Inter-Art Aiud s-a desfășurat marți, 29 noiembrie 2016, un proiect cultural și educativ.

Proiectul a cuprins un recital de colinde și de muzică folk sustinut de Marius Moga și de eleve ale liceului, un recital de poezie publicată de elevi în revista școlii, o expoziție de fotografie cu imagini din vechea China, realizate de Zoltan Balog, participant la prima ediția a taberei de artă plastică din China în parteneriat cu Inter-Art Aiud.

ELIT

Au fost de asemenea prezentate cărțile lansate, publicate și tipărite de Centrul Cultural Liviu Rebreanu și Fundatia Inter Art Aiud, precum și o expoziție de poeme vizuale realizate de Ioan Hădărig în colaborare cu artiști din Europa, Asia, Africa și America de Nord.

Proiectul a fost coordonat de doamna Luminita Bugan, bibliotecara liceului, cu participarea profesorilor și elevilor instituției de învățământ. Au fost apreciate atât de către invitați cât și de participanți: expoziția de fotografie, expoziția de desene realizate de elevii liceului, precum si valoarea poemelor incluse în revistă și prezentate în recital. Întâlnirea s-a încheiat cu un colind tradițional în interpretarea tuturor participanților.

Scriitorul Ioan Hădărig a adresat felicitări  elevilor, profesorilor și conducerii Liceului Tehnologic Ocna Mureș pentru proiectele culturale și educative desfășurate aici, de câțiva ani,  în parteneriat  și a propus organizarea la Galeriile Inter Art Aiud a unei expoziții cu desenele și fotografiile realizate și includerea poemelor, a graficii în noile volume editate de Centrul Cultural Liviu Rebreanu și Fundația Inter-Art Aiud.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...