Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Recital de poezie și colinde, expoziții de fotografie și poeme vizuale, la Liceul Tehnologic Ocna Mureș. Proiect cultural educativ, organizat în parteneriat cu Fundația Inter Art Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

proiect-cultural-ocna-mures10În organizarea Bibliotecii Liceului Tehnologic din Ocna Mures, a Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud și a Fundației Inter-Art Aiud s-a desfășurat marți, 29 noiembrie 2016, un proiect cultural și educativ.

Proiectul a cuprins un recital de colinde și de muzică folk sustinut de Marius Moga și de eleve ale liceului, un recital de poezie publicată de elevi în revista școlii, o expoziție de fotografie cu imagini din vechea China, realizate de Zoltan Balog, participant la prima ediția a taberei de artă plastică din China în parteneriat cu Inter-Art Aiud.

Au fost de asemenea prezentate cărțile lansate, publicate și tipărite de Centrul Cultural Liviu Rebreanu și Fundatia Inter Art Aiud, precum și o expoziție de poeme vizuale realizate de Ioan Hădărig în colaborare cu artiști din Europa, Asia, Africa și America de Nord.

Proiectul a fost coordonat de doamna Luminita Bugan, bibliotecara liceului, cu participarea profesorilor și elevilor instituției de învățământ. Au fost apreciate atât de către invitați cât și de participanți: expoziția de fotografie, expoziția de desene realizate de elevii liceului, precum si valoarea poemelor incluse în revistă și prezentate în recital. Întâlnirea s-a încheiat cu un colind tradițional în interpretarea tuturor participanților.

Scriitorul Ioan Hădărig a adresat felicitări  elevilor, profesorilor și conducerii Liceului Tehnologic Ocna Mureș pentru proiectele culturale și educative desfășurate aici, de câțiva ani,  în parteneriat  și a propus organizarea la Galeriile Inter Art Aiud a unei expoziții cu desenele și fotografiile realizate și includerea poemelor, a graficii în noile volume editate de Centrul Cultural Liviu Rebreanu și Fundația Inter-Art Aiud.

[nggallery id=3078]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea