Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ PROTEST: 150 de persoane au mărșăluit pe Bulevardul Transilvaniei pentru salvarea Roșiei Montane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 150 de albaiulieni au fost prezenți astăzi la mitingul pentru salvarea Roșiei Montane.

Sub îndemnul: ”PROTEST NON-VIOLENT. Cetățenii își rezervă dreptul de a se apăra în fața abuzurilor de orice fel. Județul ALBA NU GUSTĂ CIANURA! Solidaritatea județeană împotriva proiectului criminal al RMGC crește de la o oră la alta! De aceea vom protesta și în Alba-Iulia împotriva legii emise de guvern! Guvernul și RMGC ne-au declarat RĂZBOI!”, protestatarii s-au pregătit cu steaguri tricolore și pancarte și au mărșăluit încolonați și în cea mai perfectă ordine pe Bulevardul Transilvaniei.

Potrivit jandarmilor care au asigurat ordinea la evenimentul de la Alba Iulia, a fost un protest pașnic, fără incidente. Trebuie să remarcăm comportamentul exemplar din ambele părți: forțele de ordine au acționat profesionist – au păstrat distanța dar s-au asigurat că legea este respectată iar protestatarii au desfășurat un miting civilizat, fără să încalce limitele bunului-simț.

Militanții ecologiști au declarat ziua de 1 septembrie 2013 ”Zi de luptă împotriva cianurii și fracturării!”. Proteste similare s-au desfășurat, la aceeași oră, în zeci de orașe din țară printre care București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov,  Tg. Mureș, Iași, Constanța, Galați etc. iar la Roșia Montană sunt programate astfel de mitinguri în fiecare zi a lunii septembrie, între orele 12.00 – 18.00.

[nggallery id=170]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea