Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Proiectul „Școala Siguranței Tedi”: Peste 500 de elevi din Alba vor primi informații utile pentru siguranța lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 500 de elevi din 18 unităţi de învăţământ din judeţul Alba sunt implicați în proiectul „Școala Siguranței Tedi”, derulat, împreună cu poliţia, în urma căruia cei mici vor primi informații utile pentru siguranța lor.

Pe parcursul anului şcolar 2017 – 2018, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale, în parteneriat cu firma „Maspex România” derulează Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor.

Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi” are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor.

În județul Alba, proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba. 18 unități școlare din mediul urban și din mediul rural din județ  s-au înscris pentru a fi implicate în activitățile informativ preventive derulate de polițiștii de prevenire, pe teme privind siguranța copiilor în cadrul proiectului „Școala Siguranței Tedi”.

În săptămâna aceasta, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au desfăşurat activităţi la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa ” Alba Iulia şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Zlatna, unde aproape 100 de elevi de clasa I împreună cu cadrele didactice au participat la discuţiile pe teme preventive.

Poliţiştii de prevenire le-au explicat copiilor cum arată o trecere pentru pietoni, un indicator rutier, semaforul pentru pietoni precum şi principalele reguli de comportament în trafic.

În cadrul Programului, informaţiile oferite de poliţişti sunt susţinute de o serie de materiale educative complexe şi atractive, destinate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, adaptate celor trei categorii de beneficiari, constând în cărţi de colorat, broşuri şi pliante informative, set de scenarii de activităţi.

Activităţile derulate în şcoli de poliţişti respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc, micuții implicați fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui.

Toate informațiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.

Activităţile preventive derulate în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri din Alba pe parcursul întregului an şcolar 2017 – 2018.

[nggallery id=5227]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea