Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Programul YouthBank dedicat liceenilor continuă şi în 2014. Cu ce se poate mândri echipa YB după 4 ani de activitate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul YouthBank derulat de Fundaţia Comunitară Alba se pregăteşte pentru al cincilea an, iar conform directorul Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava şi anul acesta reprezintă o provocare în care se încearcă ridicarea ştachetei.

Debutul celui de-al cincilea an de YouthBank a început prin prezentarea noii echipe, într-o sală a Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi a motivelor pentru care tinerii doresc să facă parte din această organizaţie. Este de precizat faptul că echipa se schimbă în fiecare an, dar nu în totalitate, cei care părăsesc băncile liceului nu mai pot continua decât un singur an, dacă studiază în învăţământul universitar din Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După patru ani programul se poate mândri cu: 74 de proiecte înregistrate, 37 de proiecte finanţate cu peste 64.000 de lei, 163 de liceeni în echipele de proiect şi 16.500 de beneficiari în judeţ. Prin programul YB au fost realizate acţiuni educative, de ecologizare, înfrumuseţare, ateliere de artă, concursuri, plantaţii de puieţi şi alte acţiuni prin care se dorea dezvoltarea personală, prin ajutarea comunităţii din care fac parte tinerii.

Este de precizat faptul că într-un an, un voluntar YB lucrează aproximativ 300 de ore, un sacrificiu demn de apreciat pentru proiectele vizează întreg judeţul Alba. Pentru a  intra în program, fiecare trebuie să treacă de faza de recrutare care s-a făcut între 17 şi 11 octombrie după care urmează instruirea care se realizează într-o tabără. Membrii YB cercetează apoi piaţa locală pentru a vedea ce anume vor liceenii şi care sunt nevoile lor. Ultima fază este cea a de implementare a proiectelor, care va avea loc, în acest an, în perioada de primăvară-vară.

[nggallery id=646]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea