Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Program Alba sub lumini de Oscar – 90 de fotografi profesioniști și amatori se întrec pentru 8.500 de euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Prima ediție a Festivalului-concurs ”Alba sub lumini de Oscar” și-a deschis luni porțile pentru toți iubitorii de fotografie, atât profesioniști cât și amatori.

“Timp de cinci zile, Cetatea Alba Carolina și zona Șureanu – Valea Frumoasei vor fi ținta obiectivelor și blițurilor celor mai apreciați fotografi din România, iar cele mai frumoase imagini vor fi premiate în cadrul unui concurs jurizat de fotografi profesioniști consacrați la nivel național și internațional. Pentru participanți, în cadrul festivalului, sunt programate workshop-uri și cursuri gratuite cu lectori acreditați și fotografi profesioniști. Vor avea loc și proiecții de fotografie și film, iar la acestea poate participa și publicul.

La concurs s-au înscris până acum 90 de fotografi, care, în aceste zile vor surprinde în imagini Cetatea Alba Carolina și zona Șureanu – Valea Frumoasei. În fiecare din cele cinci zile este programată câte o temă de fotografie, urmând ca la finalul zilei fotografii să predea imaginile juriului, care va decide care sunt cele mai bune. Potrivit programului de luni, tema abordată este fotografia de produs .  Sub blițuri și obiective au stat vinurile de Jidvei- una dintre companiile emblematice din județul Alba.

Pe lista celor care vor „preda” secretele fotografiei profesionale sunt Marek Czarnecki – invitatul special al festivalului, multiplu câştigător al „British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), Cătălin Săvulescu, Vlad Eftenie, câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography, Cosmin Someşan şi Cătălin Rudolf, care vor fi şi membri ai juriului.

Fondul total de premii este de 8.500 de euro, cel mai mare din România pentru un astfel de concurs. Premiul I va fi în valoare de 2.000 euro, premiul II 1.500 euro, premiul III 1.000 euro şi 10 menţiuni a câte 400 euro fiecare. Trei dintre menţiunile de 400 de euro fiecare vor fi acordate într-un concurs preliminar desfăşurat pe Facebook”, transmit printr-un comunicat de presă organizatorii evenimentului.

Câştigătorii etapelor de concurs preliminare:

Valentin George Besa din Sibiu

Lucian Olteanu din București

Radu Cosmin Oprea din Ploiești

La finalul festivalului, Alba se va putea lăuda cu un portofoliu imens de fotografii artistice profesionale făcute de cei mai buni fotografi din ţară, iar organizatorii le vor putea folosi pentru promovarea judeţului.

Programul din prima zi a festivalului

Deschiderea oficială/Fotografie de produs

Orele 10.00 – 11.00 Înregistrare participanți (PUB13)

Orele 11.00 – 12.00 Deschiderea oficială, prezentarea programului și a lectorilor

Orele 13.00 – 14.30 Fotografie de produs – curs de teorie aplicată – Cătălin Săvulescu/Cătălin Rudolf

Orele 14.30 – 15.30 Lighting for commercial – seminar scheme și echipamente de ilustrare pentru fotografia de produs – Cătălin Rudolf

Orele 15.30 – 19.00 Practică fotografie de produs – Cătălin Săvulescu/Cătălin Rudolf

Orele 19.00 – 20.30 Expoziție de fotografie/ Proiecție de fotografie/ Descărcare Fotografii

Orele 21.30 – 22.00 Discuții pe fotografie/ Alegerea câștigătorilor fotografie produs/ Proiecție film

Orele 22.00 – 23.30 Proiecție fotografie/film

Marți vor avea loc workshop-uri de fotografie de stradă și urbană isusținute de Vlad Eftenie- câștigătorul  Sony World Photography 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea