Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Profesia de polițist, promovată de IPJ Alba cu ocazia Zilei Poliției Române. Elevi din 5 licee, informați cu privire la oferta educațională a MAI

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cadrul manifestărilor organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba pentru sărbătorirea la 25 martie a Zilei Poliţiei Române, săptămâna curentă a fost dedicată promovării profesiei de poliţist. Elevi din 5 licee din judeţul Alba au fost informaţi cu privire la oferta educaţională a Ministerului Afacerilor Interne.

În perioada 12 – 16 martie a.c., activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Poliţe Judeţean Alba, dedicate sărbătorii Zilei Poliţiei Române, au fost dedicate, în principal, promovării profesiei de poliţist.

Astfel, în zilele de 13, 14 și 15 „Caravana promovării profesiei de poliţist” a fost prezentă la Colegiul Național “Titu Maiorescu” și Colegiul Tehnic, ambele din municipiul Aiud, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia și Liceul Tehnologic din municipiul Sebeș, unde s-au întâlnit cu peste 1.000 de elevi dornici să afle mai multe despre profesia de poliţist.

Elevilor le-au fost  prezentate şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie. Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală de poliţie.

La aceste activități, alături de polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți și polițiști de la Serviciul Rutier, Direcția Generală Anticorupție, Poliția Municipiului Aiud și Poliția Municipiului Alba Iulia, care au prezentat aspecte concrete ale activității de poliție.

În întâmpinarea poliţiştilor, elevii Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia au venit cu momente artistice şi cu desene cu teme legate de instituţia poliţiei şi evoluţia acesteia dar şi cu intonarea Imnului Naţional.

Azi, 16 martie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş au fost prezenţi la liceul din oraş unde au discutat cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a aspecte legate de munca de poliţie şi au împărtăşit cu ei amintiri din perioada în care învăţau, în şcolile de profil, pentru a deveni poliţişti.

[nggallery id=5311]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea