Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Principele Nicolae, în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia: Distinsul oaspete a primit în dar un portret al reginei Maria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Principele Nicolae, în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia: Distinsul oaspete a primit în dar un portret al reginei Maria

Elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia au avut onoarea de a-l primi în mijlocul lor pe nepotul regelui Mihai I, principele Nicolae, distinsul oaspete aflându-se pentru a doua oară în vizită la această instituție de învățământ.

Evenimentul se înscrie în cadrul unui turneu intitulat „Pe urmele bunicului Mihai I”, un prilej de promovare a proiectului „Istoria regalității în școli”, care are ca scop cunoașterea meritelor Casei Regale a României în istoria țării noastre, precum și apropierea elevilor de valorile naționale.

Principele Nicolae a fost întâmpinat cu multă bucurie de doamna inspector școlar general adjunct, prof. Elena Ignat, de reprezentanții școlii, director, prof. Gabriel Bucur și director adjunct, prof. Lăcrimioara Burde, de domnul Ioan Roman, profesor de istorie și de doamna profesoară Mihaela Urcan, care a făcut posibil acest eveniment.

Elevii prezenți la întâlnirea cu principele Nicolae au asistat la o adevărată lecție de istorie, au aflat aspecte inedite și interesante despre regii și reginele României, despre perioadele dificile din istoria țării, dar și despre evenimentul care va marca împlinirea a 100 de ani de la Încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria, în 15 octombrie 1922, la Alba Iulia. Activitatea a continuat cu prezentarea unor proiecte despre monarhii României, materiale care au fost realizate de elevii Maria Todea, Marian Sophie, Tudor Șuleac, Maria Trandafir și Bianca Man, din clasa a VII-a C, îndrumați de domnul prof. Ioan Roman.

Într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, principele a rememorat personalitatea bunicului său, momentele petrecute alături de el, precum și sfaturile primite de la acesta, apoi le-a arătat copiilor câteva fotografii din istoria familiei regale reunite într-un album de colecție. Elevii au fost deosebit de încântați de această întâlnire, motiv pentru care au adresat numeroase întrebări oaspetelui.

La finalul întâlnirii, în semn de aleasă prețuire, o fostă elevă a școlii, Romina Semprini, i-a dăruit principelui Nicolae un portret cu regina Maria realizat special pentru acesta.

În urmă cu patru ani, când principele a vizitat pentru prima dată Școala „Avram Iancu”, aceasta i-a oferit un tablou cu portretul regelui Mihai.

Bucuria momentului a fost consemnată și în Cartea de onoare a școlii, prilej cu care principele și-a exprimat gândurile de apreciere și de considerație față de dascălii și elevii acestei școli cărora le-a dăruit mai multe exemplare din manualul „Istoria Monarhiei din România”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea