Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Primirea refugiaților în Germania – imagini cu impact emoțional pozitiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Germania dă clasă în aceste zile statelor membre UE și lumii întregi, primind cu aplauze și căldură mii de refugiați sirieni.

refugiati in Germania (2)

Dincolo de aplauze și gesturi de omenie față de semenii lor, Germania își asumă rolul de mare națiune și putere mondială, punând în funcțiune un sistem instituțional de preluare, înregistrare și găzduire a refugiaților. Totul face parte dintr-o strategie pe termen lung de asimilare și integrare a migranților, pe care statul german pare să o aibă cu privire la acest fenomen.

refugiati Germania

Mesajul, pe care l-a transmis luni cancelarul german Angela Merkel către proprii cetățeni dar și pentru întreaga Europă, este că Germania va fi „schimbată” de afluxul masiv de migranti. A însă că va lucra pentru ca aceste schimbări sa fie „pozitive” pentru tara sa.

Exemplul și mesajul pe care Germania îl transmite este unul foarte puternic și umanist, în contextul în care alte state din UE au poziții clare de refuz și respingere a refugiaților și migranților pe teritoriul țări lor.

https://www.youtube.com/watch?v=W1axQH00Uow

Gestul Germaniei este cu atât mai important cu cât în mass media ia aploare o puternică campanie negativă, adesea cu scopul vădit de instigare și manipulare, a cetățenilor UE cu privire la comportamentele refugiaților și a riscurilor “iminente” pe care acceptarea lor pe teritoriul UE îl va avea pentru civilizația europeană.

refugiati in Germania (1)

De exemplu, în Italia, țara în care de la începutul anului au ajuns peste 120.000 de migranți, mesajele de ură împotriva acestora se întețesc. Unul dintre principalii instigatori la ură și beneficiari ai acestei situații este Matteo Salvini, liderul partidului regionalist Liga Nordului. Mesajul său, preluat masiv de mass media din Italia, este împărtășit de tot mai mulți italieni, Salvini și partidul său crescând astfel în sondajele de opinie.

refugiati in Germania (5)

Dar valorile pe baza cărora s-a creat Uniunea Europeeană, valorile creștine pe care s-a întemeiat civilizația europeană, cele care întrețin încerderea oamenilor în umanitate, au prevalat în aceste zile.

Pe lângă demonstrația de forță a Germaniei, exemplul premierului din Finlanda este unul foarte sugestiv în acest sens. Juha Sipilä a anunțat luni că își va pune la dispoziția propria casă pentru a găzdui refugiați din Siria. “Ar trebui să ne uităm cu toții în oglindă și să ne întrebăm cum putem ajuta”, a spus prim-ministrul Finlandei cu privire la anunțul făcut, într-un interviu, potrivit Reuters.

refugiati in Germania (7)

Este tot mai clar că nu doar Gemania va fi „schimbată” de afluxul masiv de migranti, ci întrega Europă. În ce ritm și în ce fel nu poate ști nimeni, fenomenul fiind încă la început.

Spre exemplu, teama de invazia migranților a crecut numărul cetățenilor britanici care doresc ieșirea Angliei din UE. 51 la sută dintre aceștia ar fi de acord ca țara lor să părăsească Uniunea Europeană, potrivit unui studiu dat publicității luni. În 2016, în Marea Britanie este programată organizarea unui referendum pe acest subiect.

[nggallery id=961]

Circa 350.000 de migranți au intrat pe teritoriul UE de la începutul anului, peste 170.000 prin Grecia, iar alți aproximativ 130.000 prin Italia. Până la sfârșitul anului, se estimează ca numărul acestora să ajungă la peste 700.000.

(B.P.)

Sursa foto: Martin Meissner/AP

Sursa foto: Jens Meyer/A

Sursa foto: Kerstin Joensson/AP

Sursa foto: Anadolu Agency/Getty Images

Sursa foto: PATRIK STOLLARZ/Getty Images

Sursa video: Mic/Channel 4 News

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți domnitori ai țării noastre și este cunoscut drept cel mai mare apărător al creștinătății din țara noastră, acesta domnind în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea