Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Prima zi de școală la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia. Bucuria revederii, emoțiile începutului, speranță de mai bine și multă energie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ceremonia de deschidere a noului an scolar HCC50Sute de elevi au fost astăzi prezenți, la ceremonia de deschidere a anului școlar 2014-2015, în curtea Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Cu flori în mână, cu emoții în suflet și unii însoțiți de părinți, bobocii au ajuns primi, curioși să-și cunoască noii colegi, profesori și noua instituție de învățământ.

Colegiul ”HCC” din Alba Iulia a avut de-a lungul timpului elevi cu rezultate bune la olimpiade și examenele naționale, comportament exemplar în clase și activități remarcabile de voluntariat. Acest lucru a fost amintit și de directorul Cerbu Valer, care le-a amintit elevilor, pentru a-i motiva.

”Colegiul nostru are elevi cu rezultate excelente, atât în plan școlar, la examene, la învățătură, cât și pe plan extrașcolar, activități de voluntariat, spectacole și multe, multe altele. Este o bucure autentică indiferent de generație sau de contextul social în care ne aflăm. Mesajul meu către invitați, elevi, părinți, colegi nu poate fi scos din acest context. Într-o lume în care valorile sunt adesea confundate cu nonvalorile. Inautenticul cu autenticul, o lume care duce lipsă de repere, școala, și mă refer în primul rând la școala noastră trebuie creeze caractere și modele de urmat. Dragi elevi, există evident lucruri mult mai importante în viața voastră decât școala, însă trebuie să înțelegeți că este școala trebuie să fie principala voastră preocupare. Dacă învățați, dați sens eforturilor părinților voștri și eforturilor noastre” a spus directorul școlii, Valer Cerbu.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți și reprezentanți din cadrul IPJ Alba, IȘJ Alba și din administrația locală: viceprimarul Paul Voicu și consilierul local Simone Albani.

”Ne aflăm, din nou, la început de an școlar. Ca întotdeauna la început de drum suntem îndreptățiți să ne exprimăm speranțele și dorințele pentru perioada ce va urma. Personal, îmi doresc să rămânem uniți, profesori, părinți și oameni care muncesc în școlile din Alba Iulia. Într-o lume a contradicțiilor, cu bune și cu rele, cu suișuri și coborâșuri deopotrivă, cu împliniri și neîmpliniri este liniștitor să descoperi acest sentiment de unitate. Am convingerea că și în acest an școlar, împreună vom face tot ce ne stă în puteri pentru a înlătura orice obstacol din mersul normal al activității de educare a tinerei generații. Întregul corp profesoral albaiulian a dovedit întotdeauna înțelegere față de greutăți și a arătat mereu că profesiunea înseamnă mai mult decât propriile așteptări. Ca primar, personal și prin cei ce mă reprezintă, voi face tot ce îmi stă în puteri pentru ca toate unitățile de învățământ din Alba Iulia să își poată desfășura activitatea așa cum ne dorim”, a fost mesajul transmis de Mircea Hava.

Noul an şcolar va avea 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă.

[nggallery id=2323]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea