Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Povești fermecate de prin lume adunate”, la Grădinița ”Prichindel” din Cugir. Proiect educațional ”Să citim pentru Mileniul III”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • ,,Basmul este oglindirea vieții în moduri fabuloase” (George Călinescu)

La Grădinița cu program prelungit ,,Prichindel” din Cugir a avut loc miercuri, activitatea intitulată ,,Povești fermecate de prin lume adunate”, eveniment organizat în cadrul proiectului educațional ,,Să citim pentru Mileniul III”.

Scopul proiectului este acela de stimulare  interesului pentru lectură, îndreptarea atenției copiilor, părinților și educatoarelor spre importanța cărților, un demers educativ menit să  stimuleze plăcerea și bucuria lecturii la cei mici. Proiectul, care a luat startul încă din anul 2002 este realizat în parteneriat cu Biblioteca Orășenească Cugir și Școala Gimnazială ,,Singidava” unitate de învățământ căreia i se subordonează grădinița.

Potrivit prezentării făcute de prof. educator Elena Daniela  Țigan, a  fost și este o colaborare eficientă atât pentru copii, cât și pentru educatori și părinți în vederea apropierii celor mici de bibliotecă, instituția care constituie un important pilon cultural al orașului, spațiul în care copilul este introdus în lumea cărților, locul menit să contribuie la dezvoltarea limbajului, a comunicării, a comportamentului acestuia. În cadrul manifestării au fost invitate să prezinte părinților, bunicilor și altor invitați, tot ce au învățat, grupele de copii însoțite de educatoarele, care au contribuit la organizarea acestui deosebit de atractiv program cultural artistic. Cei care au spart gheața a fost Grupa ,,Fluturașilor” pregătita de educatoarele: Emilia Budereș și Eleonora Țenea, care a prezentat cântecul ,,Cartea cu povești”, urmată de Grupa ,,Îngerașilor” condusă de Maria Luca și Oana Maierescu, (cu poezia  ,,Turtiță”). În scenă și-a făcut apariția Grupa ,,Buburuzelor(ed. Ilona Bârsan și Elena Țigan). Copii pregătiți de cele două educatoare au prezentat Dansul ,,Scufiței Roșii”.  A urmat Grupa ,,Albinuțelor” pregătită de Lucia Durduc și Alina Rotaru cu ,,Parada costumeor – în lumea poveștilor”. Grupa ,,Florilor” condusă de Angela Sasu și Ioana Gîrloanță a prezentat cântecul ,,Albă ca zăpada”, iar Grupa ,,Piticilor Isteți” (ed. Adina Trifa și Cornelia Uritescu) a prezentat dansul modern ,,Puișorul cafeniu”. Spectacolul plin de savoare a continuat cu Grupa ,,Iepurașilor” condusă de Ilona Bârsan și Mihaela Urieșu, care a prezentat dansul ,,Am o carte în culori”.

Serbarea s-a încheiat cu dramatizarea piesei ,,Punguța cu doi bani” prezentată de Grupa ,,Voiniceilor” pregătită de educatoarele Ana Lupu și Maria Leu. Cei mici au fost răsplătiți cu dulciuri și răcoritoare. A fost un spectacol important, deosebit de atractiv cu un rol educativ de necontestat, care în opinia participanților și-a atins scopul. Este rezultatul muncii organizatorilor care alături de prestația celor mici merită toate felicitările. La eveniment au participat: viceprimarul orașului Călin Furdui, directorul Casei de Cultură prof. Rodica Florea, directorul adj al Școlii Gimnaziale ,,Singidava” prof. Stela Predescu, reprezentanți ai SPAS și ai Casei de Cultură, cadre didactice din oraș.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=3678]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea