Rămâi conectat

Sport

FOTO: Portarul albaiulian Dinu Moldovan, MVP-ul partidei Ponferradina – Elche 2-0! | Goalkeperul român visează la Primera Divison şi la Naţională

Dan HENEGAR

Publicat

în

Portarul albaiulian de la Ponferradina (Liga a doua din Spania), Dinu Moldovan, a jucat titular în poarta formaţiei iberice în meciul de pe teren propriu cu Elche, echipa sa învingând cu 2-0 (0-0) în prima etapă din Liga Adelante.Dinu Moldovan Ponferradina 1
Dinu s-a remarcat la debutul cu Elche reuşind să-şi salveze echipa de la un gol ca şi făcut în prima repriză, iar prin intervenţiile sale a păstrat poarta imaculată până la final.
Moldovan a semnat în 2013 cu Ponferradina, iar acum a devenit jucător de bază al spaniolilor ce sezonul trecut au terminat pe locul 7, la doar un singur punct de play off. “Sunt foarte bucuros că mi se dă şansa să joc şi că sunt apreciat aici. Mă simt foarte bine la acesta echipă, îmi doresc să evoluez cât mai mult ca să pot prinde încrederea de care are nevoie un portar. Avem echipă foarte bună şi competitivă faţă de anii precedenţi şi e bine pentru moralul tuturor că am debutat cu victorie în noul sezon. Consider că ne putem îndeplini obiectivul calificarea în play off”, a declarat portarul în vârstă de 25 de ani.

Visează la Primera şi la Naţională!

Goalkeper-ul originar din Alba Iulia a vorbit despre Segunda Division, acolo unde mai evolueză alţi doi români Răzvan Ochiroşii (AD Alcorcon) şi Florin Andone (Cordoba CF), dar şi despre principalele sale ţinte.
Sunt multe echipe cu istorie în Segunda: Mallorca, Zaragoza, Elche, Almeria sau Ossasuna, e un campionat puternic. Foarte multe cluburi din Spania pun accentul pe jucătorii crescuţi de ei, asta şi datorită crizei şi valorii acestora. Nu aş vrea să fac comparaţie cu campionatul Ligii I, având în vedere că sunt român şi e normal să trag mai mult înspre ţara mea. Încă am multe de demonstrat în Spania, visul meu este să joc în Primera Division şi sper să mi-l îndeplinesc. E normal să mă gândesc şi la echipa naţională, un vis pentru orice fotbalist român”, a mai declarat fostul internaţional de tineret.
Moldovan a ajuns în Spania în urmă cu şapte ani, fiind transferat de către Espanyol alături de la Alexandru Maxim (VfB Stuttgart). În primii ani petrecuţi pe tarâm iberic portarul român a împarţit vestiarul echipei din Barcelona cu nume grele din fotbal între care Aleix Vidal (FC Barcelona) sau Sergi Darder (CF Malaga).

Articol scris de Lucian DANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea