Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Polițiștii din Alba Iulia vor avea în dotare un PISTOL RADAR cu laser, de ultimă generație. Noua „armă” împotriva vitezomanilor a fost achiziționată de primărie, cu 54.000 de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

Un pistol radar cu laser, de ultimă generație, care poate înregistra viteza unui vehicul de la o distanţă de peste un kilometru, în mai puțin de jumătate de secundă, va intra, în curând, în dotarea polițiștilor rutieri din Alba Iulia.

Noua ”armă” împotriva celor care apasă prea tare pedala de accelerație, în valoare de 54.000 de lei, a fost achiziționată deja de administrația locală și va fi cedată gratuit, spre folosință, în baza unui contract de comodat, Poliției municipiului Alba Iulia, din cadrul IPJ Alba.

Potrivit reprezentanților primăriei, radarul pistol este omologat conform legislației în vigoare și va fi folosit exclusiv de către serviciul poliției rutiere municipale.

Aparatul va putea acționa atât pe timp zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de condițiile meteorologice. Radarul tip pistol este nedectabil de dispozitivele antiradar și dispune de o cameră video HD de înalta fidelitate, capabilă să redea marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferului.

Investiția a fost făcută din bugetul local, ca o măsură suplimentară pentru creșterea siguranței rutiere în oraș.

Vreau sa fie foarte clar: vom încheia acest protocol cu IPJ Alba nu pentru “a ieși la vânătoare”, ci pentru a nu mai vorbi, pe cât se poate, de victime ale vitezei. N-are rost să consultăm statistici, cu toate că acestea sunt mai mult decât elocvente. Peste tot în lume, cine greșește, plătește.  Scuze de genul “mă grăbeam” duc de multe ori la un drum fără întoarcere. Ne asumăm rolul de educatori, dacă de asta e nevoie, împreună cu cei din IPJ, care au avut această inițiativă. Vizibil sau nu, anunțat sau nu, acest tip de radar va fi un avertisment permanent pentru fiecare dintre noi. Respectarea legii exclude multe neplăceri sau chiar drame”, a spus primarul municipiului Alba Iulia,  Mircea Hava, în luna martie, când a anunțat că va achiziționa un radar pistol.

Totodată, reprezentanții primăriei au anunțat că, în următoarea perioadă, firma care se ocupă de marcajele rutiere din oraș va începe reîmprospătarea acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea