Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Poliţiştii din Alba, alături de copii, în cadrul programului „Școala Altfel”. Sfaturi pentru perioada vacanței de primăvară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba s-au întâlnit, în această săptămână, cu mii de copii, în cadrul unor activităţi educaţionale dedicate siguranţei acestora, premergător vacanţei de primăvară şi în cadrul programului „Şcoala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”.

În săptămâna 26 – 30 martie a.c., poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi în unităţi de învăţământ din judeţ şi au prezentat teme legate de siguranţa minorilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara şcolii, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea traficului de persoane precum şi aspecte legate de siguranţa rutieră.

Totodată, în cadrul proiectului „Prietenii lui Prichindel – să învăţăm împreună”, încheiat în parteneriat cu Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia poliţiştii au participat la două întâlniri cu micii spectatori, iar înaintea spectacolelor i-au învăţat cele mai importante reguli de circulaţie şi de comportament la şcoală şi pe stradă.

Poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, împreună cu poliţişti de proximitate şi prevenire au organizat întâlniri cu preşcolari de la grupa mare şi cu elevi ai claselor pregătitoare  din Alba Iulia, cărora le-au prezentat reguli de circulaţie şi le-au distribuit cărţi de colorat şi stikere realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, în proiectul comun intitulat sugestiv „Învăţăm să circulăm la Alba Iulia”. Acest proiect se adresează preşcolarilor şi şcolarilor din municipiu, iar una dintre componentele sale a fost realizarea a 1.500 de cărţi de colorat şi tot atâtea stikere ce au fost distribuite, în această perioadă, preşcolarilor şi şcolarilor din municipiul Alba Iulia.

În această perioadă, poliţiştii au răspuns tuturor solicitărilor formulate de unităţile de învăţământ în care, în această perioadă, s-a derulat programul „Şcoala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”, peste 1000 de preşcolari şi şcolari beneficiind de sfaturi atât pentru perioada şcolii cât şi pe perioada vacanţei ce urmează.

Pentru perioada vacanţei de primăvară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă copiilor:

  • Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!
  • Nu acceptaţi, niciodată, să vă întâlniţi, în mod real, cu o persoană pe care aţi cunoscut-o pe Internet; oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt pe Internet şi astfel, puteţi deveni victima traficului de persoane şi a altor întâmplări tragice!
  • Evitaţi să postaţi pe Internet fotografii cu voi sau cu familia; acestea sunt personale şi nu trebuie să ajungă la cunoştinţa oricui navighează pe Internet; ele pot fi folosite pentru a vă face rău!
  • În cazul în care primiţi, prin intermediul internetului, o fotografie/un film cu conţinut sexual cu un minor, chiar şi de la o persoană cunoscută, nu o transmiteţi mai departe altor persoane! Puteţi intra sub incidenţa legilor referitoare la prevenirea şi combaterea pornografiei infantile!
  • Nu acceptaţi tot felul de provocări de la persoane sau jocuri on-line, care ar putea să vă pună în pericol integritatea corporală, siguranţa şi chiar viaţa!
  • Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
  • Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
  • Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!
  • Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

[nggallery id=5377]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea