Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Poliţişti din IPJ Alba specializaţi în investigarea şi combaterea fraudelor economico – financiare, la seminarul internațional de la Craiova. Proiect finanţat de Comisia Europeană aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţişti din IPJ Alba, specializaţi în investigarea şi combaterea fraudelor economico – financiare, au participat la cel de-al doilea seminarul internaţional, organizat la Craiova, de Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Dolj, în cadrul Proiectului INTACT, finanţat de Comisia Europeană (OLAF), aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei.

seminar OLAFÎn perioada 28- 30 octombrie a.c., specialişti în investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, alături de specialişti de investigarea fraudelor din inspectoratele de poliţiei judeţene Dolj, Arad, Călăraşi şi Olt precum şi de reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin – Bulgaria, ai autorităţilor vamale din România – Direcţia Regională Vamală Craiova, Bulgaria – Direcţia Vamală Lom şi Ungaria – Administraţia Naţională Vamală şi Fiscală, au participat la cel de-al doilea seminar internaţional organizat de Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Dolj, în cadrul Proiectului INTACT, finanţat de Comisia Europeană (OLAF), aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei.

seminar OLAF1Problematica abordată a vizat realizarea schimbului de experienţă în domeniul contrabandei şi a contrafacerii produselor de tutun, plecând de la cele mai reprezentative cazuri soluţionate la nivelul fiecărei instituţii participante, dar şi modalităţi şi tehnici de investigare.

Un plus valoare a dus-o evenimentului, participarea experţilor Departamentului pentru Luptă Antifraudă, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, reprezentanţilor structurilor din teritoriu aparţinând Ministerului Public, Ministerului Finanţelor şi companiilor de tutun (Imperial Tobacco Limited Bulgaria şi British American Tobacco România) în calitate de speakeri.

seminar OLAF2Activităţile derulate în carul proiectului INTACT au ca scop îmbunătăţirea competenţele reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii implicate în lupta împotriva contrabandei şi a contrafacerii de produse din tutun, din România, Bulgaria şi Ungaria, întrucât acest gen de infracţiuni, în ultimii ani, a devenit un fenomen foarte periculos care afectează atât bugetele ţărilor cât şi interesele financiare ale Uniunii Europene.

Reamintim faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba este partener în cadrul proiectului INTACT ”Creşterea conştientizării agenţiilor de aplicare a legii implicaţi în lupta împotriva contrabandei şi a contrafacerii de produse din tutun în România, Ungaria şi Bulgaria”, ce are o valoare totală de 85.869,63 euro din care 68.695,70 euro finanţare OLAF, iar 17.173,93 euro cofinanţare România. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea