Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Pista de atletism a Stadionului Cetate, RECEPȚIONATĂ. Campioana Gabriela Szabo va fi prezentă la inaugurare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Pista de atletism a Stadionului Cetate, RECEPȚIONATĂ. Campioana Gabriela Szabo va fi prezentă la inaugurare

Pista de atletism a Stadionului Cetate a fost recepționată, iar inaugararea acesteia va avea loc sâmbătă, în cadrul unui eveniment sportiv la care va participa campioana Gabriela Szabo.

„Am recepționat, astăzi, pista de atletism, din cadrul stadionului ”Cetate”, iar inaugurarea ei va avea loc sâmbătă, printr-un eveniment sportiv la care va participa și multipla campioană, Gabriela Szabo.

Este unul dintre proiectele mele de suflet pentru că sunt unul dintre cei care cred cu tărie că sportul de masă, dar și sportul profesionist pot da cu adevărat generații de copii și tineri sănătoși.

Astăzi am inaugurat această investiție importantă nu doar pentru Alba Iulia, ci pentru întreg județul Alba. Noua pistă de atletism de la Alba Iulia, omologată de Federația Română de Atletism va pune din nou pe harta sportului orașul nostru.

Stadionul Cetate a fost inaugurat în anul 1982, iar inaugurarea noii piste de atletism de astăzi, cu 8 culoare moderne la standardele impuse de forurile europene vin să ne dea perspectiva unor noi competiții importante în Orașul Marii Uniri.

Iar pe de altă parte sunt convins că vom da un nou imbold tuturor iubitorilor de sport care doresc să alerge pentru sănătate într-un loc unde să nu fie deranjați.
Amplasamentul a fost predat către asocierea SC INDFLOOR GROUP SRL și SC ELIS PAVAJE SRL, în luna martie 2021.

Plăcile de tartan de pe pista de atletism se aflau într-o stare avansată de uzură, astfel că exista riscul accidentării sportivilor. O altă problemă o constituia lipsa unei pante corecte care să permită dirijarea apelor pluviale, precum și lipsa rigolelor, în lungimea pistei, care să preia și să dirijeze spre canalizare apele pluviale.

Principalele intervenții incluse în proiectul de modernizare a pistei de atletism a stadionului ”Cetate” au fost: desfacerea plăcilor de tartan, refacerea stratului suport, turnarea unui covor asfaltic pentru corectarea pantelor, montarea de rigole pentru preluarea apelor pluviale, turnarea tartanului și trasarea celor 8 culoare de alergare. Suprafața modernizată este de aproximativ 6600mp și include pista propriu-zisă și spațiile adiacente.

Valoarea investiției a fost de 2.7 milioane lei, iar costul lucrărilor a fost suportat din bugetul local al municipiului”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea