Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO| Petrean Gheorghe Iustin: ”Școala de la Benic – realitate sau coşmar?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acesta şcoală a trecut în anul 2008 printr-un proces de reabilitare dar specific comunei Galda de Jos lucrările s-au făcut doar pe hârtie. Dacă intri în instituţia de învăţământ de la Benic o să rămâi uimit în ce condiţii proaste învaţa elevii.

scoala-benic004Nu se poate ca elevii celei mai bogate comune să înveţe în asemenea condiţii improprii!

Clasele de curs arata jalnic, igrasie şi pereţi infiltraţi cu apă dar mai grav este că există riscul de CURENTARE deoarece în unele prize a ajuns apa. Încă o problemă gravă ar fi că şcoala nu este racordata la reţeaua de canalizare şi apă curentă deşi pe la poarta instituţiei de învăţământ trece reţeaua de apă şi canalizare conducătorii comunei au decis că nu este necesară racordarea acesteia! Băile sunt alimentate de un hidrofor iar primăvara încep problemele cu alimentarea de apă la băi, copii fiind nevoiţi să meargă la toaleta din curte (latrină).

Oamenii din Benic sunt revoltaţi de starea şcolii şi a căminului care sunt într-o stare pronunţată de degradare iar drumurile sunt degradate. Consider de bun simţ să mai reabiltăm o dată şcoala dar de data asta lucrările chiar să se facă bine şi de calitate.

La fel ca şi căminul care se află în curtea instituţiei lucrările sunt făcute doar pe hârtie sau foarte prost.

Primarului ar trebuie să îi fie ruşine de starea comunei care se degradează pe zi ce trece.

Deşi trăim în cea mai bogată comună banii se cheltuie pe nimicuri plătite scump iar comună este la pământ, nivelul infrastucturii fiind jos având sate întregi fără apă, canalizare şi asfalt comunal şi uitasem lipsa parcurilor. Cum vă explicaţi în satul Galda de Jos nu există niciun loc de joacă pentru copii nici măcar în curtea grădiniţei absolut nici un aparat?

Facem festivaluri scumpe să ridicăm nivelul culturii la elevi dar aceştia învaţă în condiţii improprii. Copiii merită sprijiniţi, merită condiţii decente pentru a învăţa!

Petrean Gheorghe Iustin – președinte PMP Gada de Jos

[nggallery id=3020]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea