Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Peste 70 de elevi din Alba, care chiuleau de la ore, identificați de polițiști: Acțiuni pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 70 de elevi din Alba, care chiuleau de la ore, identificați de polițiști: Acțiuni pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ

Polițiștii din Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Elevi din 78 de unități de învățământ au discutat cu polițiștii despre prevenirea victimizării din infracțiuni, dar și despre consecințele absenteismului și abandonului școlar.

Citește și: Au furat doua biciclete dintr-un bloc din Teiuș și le-au vândut în Talciocul din Alba Iulia: Un tânăr de 18 ani a fost reținut iar celălalt este încă căutat de polițiști

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Polițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Ieri, 4 aprilie aproape 3.000 de elevi din județ au luat parte la activități infirmativ- preventive. În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 133 de controale la societăți comerciale aflate în proximitatea școlilor.

La data de 4 aprilie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii structurilor teritoriale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au acționat, cu efective suplimentare, în 78 de unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în cadrul unor activități care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice.

Au fost abordate teme privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, prevenirea victimizării din traficul de persoane, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea consumului produselor din tutun și a băuturilor energizante în incinta unităților de învățământ și prevenirea violenței, sub toate formele ei, la activitățile informative participând peste 2.900 de elevi.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, polițiștii au verificat 133 de localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice, a produselor din tutun și a băuturilor energizante, elevilor.

Totodată, au fost identificați 77 de elevi care ar fi trebuit să se afle la cursuri, iar, în legătură cu aceștia, polițiștii au formulat informări unităților de învățământ.

Activitățile informativ-preventive au fost realizate cu sprijinul a 114 cadre didactice, care au întărit mesajul polițiștilor și care asigură o strânsă legătură între școlile în care predau și polițiștii care au în responsabilitate siguranța din incinta acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir

Unirea Ziarul

Publicat

în

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir România face pași timizi pentru a crește producția de muniție de tip NATO. Cererea pe piața internațională a crescut semnificativ după invazia Rusiei în Ucraina, dar sunt cereri și la nivelul Armatei Române. Una dintre cele mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea