Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Peste 500 de elevi din Alba au primit sfaturi de la polițiști legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet, dar și teme legate de răspunderea penală a minorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 500 de elevi din Alba au primit sfaturi de la polițiști legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet, dar și teme legate de răspunderea penală a minorilor

În săptămâna 17 – 21 iunie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat activități informativ – preventive în zece unități de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal din județul Alba, unde au interacționat cu peste 500 de elevi pe teme care privesc siguranța lor.

Au fost abordate aspecte legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet, dar și teme legate de răspunderea penală a minorilor și consecințele pe care le poate avea un comportament delincvent asupra evoluției unui tânăr.

Copiii care frecventează grădinițele din Ocna Mureș, Cugir precum și elevii claselor primare de la școlile din Cugir, Săsciori, Sebeșel, Sohodol, Săliștea și Sântimbru au participat și la o lecție de siguranță rutieră, susținută cu sprijinul polițiștii Serviciului Rutier, care s-au folosit de dotările laboratorului de educație rutieră pentru a ilustra și pune în aplicare regulile de circulație, de care trebuie să țină seama micii pietoni, cu atât mai mult cu cât începe vacanța mare, iar copiii vor avea prilejul să petreacă mai mult timp afară.

Citește și: FOTO: Elevii de la Școala „Axente Sever” descoperă secretele încalțămintei de top fabricate la Galway Sport Aiud

Adolescenților care au participat la activitățile preventive, desfășurate de polițiști în săptămâna care se încheie, li s-a recomandat să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-li-se că dialogul constituie calea spre rezolvarea oricărei probleme. Totodată, a fost dezbătut și subiectul sensibil al consumului de droguri.

Tuturor participanților la activitățile din săptămâna care se încheie li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase.

Pe durata întregii vacanțe, polițiștii vor fi alături de copii și adolescenți, pentru a-i îndruma și sprijini în adoptarea unei conduite sigure.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tinerilor să țină seama de câteva sfaturi:

Nu legați prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intrați în anturaje dubioase!

Evitați frecventarea locurilor și mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

Nu vă jucați în zona căilor ferate și nu vă urcați pe vagoanele din componența trenurilor. Riscați să fiți electrocutați!

În drumeții, nu vă îndepărtați de grup sau de persoana adultă care vă însoțește!

Nu acceptați, niciodată, să vă întâlniți, în mod real, cu o persoană pe care ați cunoscut-o pe Internet; oamenii pot fi foarte diferiți de ceea ce au pretins că sunt pe Internet și astfel, puteți deveni victima traficului de persoane și a altor întâmplări tragice!

Evitați să postați pe Internet fotografii cu voi sau cu familia; acestea sunt personale și nu trebuie să ajungă la cunoștința oricui navighează pe Internet; ele pot fi folosite pentru a vă face rău!

În cazul în care primiți, prin intermediul internetului, o fotografie/un film cu conținut sexual cu un minor, chiar și de la o persoană cunoscută, nu o transmiteți mai departe altor persoane! Puteți intra sub incidența legilor referitoare la prevenirea și combaterea pornografiei infantile!

Nu acceptați tot felul de provocări de la persoane sau jocuri on-line, care ar putea să vă pună în pericol integritatea corporală, siguranța şi chiar viața!

Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.)!

Nu vă deplasați cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Când folosiți bicicleta sau cu trotineta, respectați regulile de circulație;

După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

Traversați strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei

Bera Larisa

Publicat

în

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei Victimele infracțiunilor sexuale pot beneficia de un sprijin financiar de până la cinci salarii minime brute, adică suma de 18.500 lei. Pentru a primi acești bani, este necesar ca persoana respectivă să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliu. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea