Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 1300 de copii au fost implicaţi în acţiunile organizate de ziua lor la Cugir

Dragoş Suciu

Publicat

în

Primăria, Casa de Cultură Cugir şi Clubul Sportiv Orăşenesc, în parteneriat cu instituţiile şcolare au organizat vineri, 31 mai, o serie de manifestări artistice şi sportive. Evenimentele au fost prilejuite de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului, astfel că cei mici au avut parte de numeroase concursuri, precum şi de câteva momente inedite cum ar fi “Târgul copiilor” şi un spectacol cu animatori.

Marea majoritate a acţiunilor s-au desfăşurat pe Bulevardul Alexandru Sahia, însă au fost şi concursuri sportive care au avut loc pe stadionul Clubului Sportiv Orăşenesc, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr.3 Cugir şi în sala de sport a Colegiului Naţional „David Prodan”. Peste 1300 de copiii au participat la competiţiile de şah, biciclete, Ziua Copilului Cugir 003role, atletism, cross, streeball, arte marţiale, karturi, desene pe asfalt şi binenţeles, „Târgul copiilor”. Această activitate nou inclusă în program a avut ecou atât în rândurile elevilor de şcoală primară, cât şi în rândurile celor mai mari, pe mesele amplasate de organizatori fiind scoase la vânzare jucării, cărţi, DVD-uri cu filme şi jocuri, obiecte realizate manual cum ar fi brăţări, coliere, cercei, banderole, etc.

Distracţia a fost stricată de vremea capricioasă, care a permis desfăşurarea programului în aer liber până în jurul orei 16.00, astfel că spectacolul de animaţie stradală a teatrului Reflector din Cluj-Napoca, programat pentru ora 17.00, a fost mutat de pe stradă pe scena Casei de Cultură. Din păcate, publicul care s-a bucurat de această manifestare intitulată „Lumea copiilor” a fost mult mai restrâns, însă copiii Ziua Copilului Cugir 002prezenţi au răspuns cu mult entuziasm tuturor provocărilor lansate de Doctor Power, prinţesa Cireşica, clovnul Tony şi Gogoşica. Zâna Florilor a adunat în juru-i o mulţime de copii iubitori de facepainting. Pentru curajul şi îndemânarea lor, cei mici au fost recompensaţi cu ciocolată şi baloane.

Pe lângă acţiunile organizate de administraţie la care au luat parte, unele instituţii de învăţământ au pregătit o serie de activităţi în incita proprie. Spre exemplu conducerea Şcolii Gimnaziale „Ioan Mihu” din Vinerea a dorit să marcheze Ziua Copilului şi pe plan local, în condiţiile în care, din diferite motive,  nu toţi copiii aveau posibilitatea să se deplaseze la Cugir. Astfel 160 de şcolari şi preşcolari au participat la concursurile de  biciclete, role, fotbal, handball, desene pe asfalt şi parada modei.

Ziua Copilului Cugir 001Ziua Copilului a reprezentat un prilej bun pentru o expoziţie de origami găzduită de Şcoala Gimnazială Nr. 3. În cadrul acesteia,  elevul Vetişan Alexandru din clasa a III-a B şi profesorul său  Dorin Brânduşe au expus diferite creaţii care au demonstrat că arta a împăturirii hărtiei implică  minuţiozitate, răbdare şi multă creativitate.

Toţi copiii care au participat la acţiunile organizate de ziua lor au primit câte o ciocolată din partea organizatorilor, iar cei care s-au impus în cadrul competiţiilor sportive desfăşurate au primit şi diplome.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 51.000 de lei date de polițiștii și jandarmii din Alba, miercuri: 6 permise de conducere și 6 cetificate de înmatriculare, reținute

Bogdan Ilea

Publicat

în

Amenzi de peste 51.000 de lei date de polițiștii și jandarmii din Alba, miercuri: 6 permise de conducere și 6 cetificate de înmatriculare, reținute Miercuri, 27 martie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea