Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Peste 120 de monede din argint și bronz recuperate de la persoane cercetate pentru braconaj arheologic

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au început urmărirea penală faţă de mai multe persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, efectuarea de detecţii şi săpături neautorizate, furt calificat şi nerespectarea regimului de protecţie a bunurilor culturale.

În cauză s-a procedat la efectuarea unor percheziţii la domiciliile din judeţul Hunedoara ale unora dintre persoanele cercetate.

Cu ocazia acestor operaţiuni au fost recuperate următoarele bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional: un lot de 102 monede denari imperiali din argint, 6 monede din bronz şi 17 monede medievale din argint. Acestea urmează să fie depuse la Muzeul Naţional de Istorie a României în vederea expertizării.

De asemenea la domiciliile unora dintre învinuiţi au fost descoperite două detectoare de metale, unul marca Minelab – model SAFARI şi unul marca Fisher.

În acelaşi context au fost descoperite şi ridicate un număr de 8 trofee de: cerb, cerb lopătar, ţap şi muflon, iar la domiciliul unuia dintre învinuiţi au fost identificate două căprioare ţinute în captivitate.

[nggallery id=740]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea