FOTO: Performanța Ighiu – Inter Unirea 3-0 (1-0), în derby-ul Seriei 1, din Liga a 5-a | Echipa lui Himcinschi a urcat în fotoliul de lider

Performanța Ighiu și Inter Unirea s-au înfruntat pe Stadionul „Cetate”, în derby-ul Seriei 1 din Liga a 5-a, meci ce a opus două echipe invincibile în această stagiune, în joc fiind fotoliul de lider.

Mai experimentată, formația condusă de Adorian Himcinschi a câștigat cu scorul de 3-0 (1-0), toate golurile fiind marcate din faze fixe, ultimele două reușite de ighieni în inferioritate numerică, după eliminarea directă a lui C. Dănilă (59, după lovirea cu cotul a lui A. Sas).

Însă scorul este mult exagerat raportat la cele petrecute, echipierii Performanței putând să-i mulțumească portarului A. Mureșan pentru cele trei intervenții salutare, prin care a evitat egalarea! Scorul net nu se treduce printr-un galon de sănătate al noului lider, Performanța urcând pe prima poziție cu două puncte mai mult decât Inter (la primul insucces stagional, după 5 victorii), întrucât „interiștii” au irosit momente importante în economia jocului.

*A. Mureșan – înger păzitor, două goluri în inferioritate!

H. Marian (4) a dechis scorul la prima fază notabilă, reluare din apropiere la lovitura liberă executată de Andreica și lucrurile păreau că intră pe făgașul normal pentru ighieni, însă aceștia au avut mari emoții trecându-le în câteva rânduri, pe la ureche, glonțul egalizator. O mare oportunitate a vizitatorilor s-a petrecut în minutul 45 când A. Mureșan a deviat în bara dreaptă șutul lui Val. Marc și apoi a avut un reflex de senzație la reluarea din apropiere a lui Heleria.

Inter începe apăsat și actul secund, în căutarea egalării și își mai trece în cont alte două ocazii majore: Heleria (54) – lob peste portar, dar Andreica îndepărtează pericolul din fața porții, și Cr. Pop (57) – o nouă paradă a lui A. Mureșan, un veritabil înger păzitor.

H. Balea îl elimină justificat pe C. Dănilă, se părea că se anunță o jumătate de oră de foc pentru Performanța, însă o altă lovitură liberă (66) cu același scenariu, centrare Andreica și reluare, cu capul H. Marian, pune capăt presiunii. Performanța scapă de momentele critice, Necreală (71) poate rotunji scorul, pentru ca peste 3 minute, Val. Marc să trimite peste transversală, când poarta era goală.

Intrat pe teren, S. Turuș își face imediat simțită prezența cu un gol, din lovitură liberă de la 25 de metri, șut sub transversală (87) și alte două ocazii (82 și 90).

Performanța: A. Mureșan – I. Gherman, H. Marian, G. Toma, Andreica, Schiau, A. Miclea, Onacă, Năcreală, C. Dănilă/ cpt, Al. Culda; au mai intrat Ad. Păcurar, S. Turuș. Fîntînă, Stînea. Antrenor Adorian Himcinschi.

Inter Unirea: Buciumaș – Huszar, A. Sas, Vasinc, R. Moldovan, Cr. Popa, Onișor, Cimpoieșu, G. Cotoară/ cpt, Heleria, Val. Marc; rezerve S. Poiană, E. Moldovan, Divricean, Dandoș, R. Popa, Hiriza. Antrenor Emil Periat.

Arbitri: H. Balea (Alba Iulia), R. Mulea, A. Tătar (ambii Aiud) Observator Al. Rojneai (Alba Iulia).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...