Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanța Ighiu – Inter Unirea 3-0 (1-0), în derby-ul Seriei 1, din Liga a 5-a | Echipa lui Himcinschi a urcat în fotoliul de lider

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanța Ighiu și Inter Unirea s-au înfruntat pe Stadionul „Cetate”, în derby-ul Seriei 1 din Liga a 5-a, meci ce a opus două echipe invincibile în această stagiune, în joc fiind fotoliul de lider.

Mai experimentată, formația condusă de Adorian Himcinschi a câștigat cu scorul de 3-0 (1-0), toate golurile fiind marcate din faze fixe, ultimele două reușite de ighieni în inferioritate numerică, după eliminarea directă a lui C. Dănilă (59, după lovirea cu cotul a lui A. Sas).

Însă scorul este mult exagerat raportat la cele petrecute, echipierii Performanței putând să-i mulțumească portarului A. Mureșan pentru cele trei intervenții salutare, prin care a evitat egalarea! Scorul net nu se treduce printr-un galon de sănătate al noului lider, Performanța urcând pe prima poziție cu două puncte mai mult decât Inter (la primul insucces stagional, după 5 victorii), întrucât „interiștii” au irosit momente importante în economia jocului.

*A. Mureșan – înger păzitor, două goluri în inferioritate!

H. Marian (4) a dechis scorul la prima fază notabilă, reluare din apropiere la lovitura liberă executată de Andreica și lucrurile păreau că intră pe făgașul normal pentru ighieni, însă aceștia au avut mari emoții trecându-le în câteva rânduri, pe la ureche, glonțul egalizator. O mare oportunitate a vizitatorilor s-a petrecut în minutul 45 când A. Mureșan a deviat în bara dreaptă șutul lui Val. Marc și apoi a avut un reflex de senzație la reluarea din apropiere a lui Heleria.

Inter începe apăsat și actul secund, în căutarea egalării și își mai trece în cont alte două ocazii majore: Heleria (54) – lob peste portar, dar Andreica îndepărtează pericolul din fața porții, și Cr. Pop (57) – o nouă paradă a lui A. Mureșan, un veritabil înger păzitor.

H. Balea îl elimină justificat pe C. Dănilă, se părea că se anunță o jumătate de oră de foc pentru Performanța, însă o altă lovitură liberă (66) cu același scenariu, centrare Andreica și reluare, cu capul H. Marian, pune capăt presiunii. Performanța scapă de momentele critice, Necreală (71) poate rotunji scorul, pentru ca peste 3 minute, Val. Marc să trimite peste transversală, când poarta era goală.

Intrat pe teren, S. Turuș își face imediat simțită prezența cu un gol, din lovitură liberă de la 25 de metri, șut sub transversală (87) și alte două ocazii (82 și 90).

Performanța: A. Mureșan – I. Gherman, H. Marian, G. Toma, Andreica, Schiau, A. Miclea, Onacă, Năcreală, C. Dănilă/ cpt, Al. Culda; au mai intrat Ad. Păcurar, S. Turuș. Fîntînă, Stînea. Antrenor Adorian Himcinschi.

Inter Unirea: Buciumaș – Huszar, A. Sas, Vasinc, R. Moldovan, Cr. Popa, Onișor, Cimpoieșu, G. Cotoară/ cpt, Heleria, Val. Marc; rezerve S. Poiană, E. Moldovan, Divricean, Dandoș, R. Popa, Hiriza. Antrenor Emil Periat.

Arbitri: H. Balea (Alba Iulia), R. Mulea, A. Tătar (ambii Aiud) Observator Al. Rojneai (Alba Iulia).

[nggallery id=6245]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea