Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Pedeapsă cu suspendare pentru un tânăr din Alba care și-a ucis prietenul după ce s-a urcat beat la volan și a provocat un accident: Cum s-a petrecut tragedia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Pedeapsă cu suspendare pentru un tânăr din Alba care și-a ucis prietenul după ce s-a urcat beat la volan și a provocat un accident: Cum s-a petrecut tragedia

Un tânăr din Pianu de Sus, a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

Tragedia a avut loc în aprilie 2019, inculpatul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoturismul marca Audi A6, pe DJ 704, pe raza localității Strungari, respectiv pe drumul care face legătura între localitatea Strungari și mănăstirea Strungari, în autoturism aflându-se un pasager pe locul din față-dreapta și victima pe bancheta din spate, iar când a ajuns în apropierea imobilului cu nr. 58, zonă în care drumul prezintă o curbă stânga urmată de un podeț, un șanț de colectare a apei pluviale și un gard al grădinii de legume aparținând imobilului cu nr. 58, din cauza neatenției și stării în care se afla, inculpatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a distrus o parte din gard și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate din beton care a fost rupt de la bază, în urma impactului acesta căzând pe carosabil în poziție perpendiculară față de axul longitudinal.

În urma accidentului rutier, pasagerul de pe bancheta din spate a decedat datorită leziunilor traumatice care s-au produs prin lovirea de corpurile dure din interiorul autoturismului aflat în decelerare bruscă.

Totodată, ulterior producerii evenimentului, s-a procedat la testarea inculpatului cu aparatul etilotest marca Drager, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma prelevării mostrelor biologice de sânge a rezultat o alcoolemie de 1,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă (ora 06:30), respectiv 1,15 g/l alcool pur în sânge la a doua probă (ora 07:30), astfel cum rezultă din buletinul de analiză toxicologică.

Instanţa a luat în considerare faptul că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, că anterior a avut o conduită bună în societate, iar conduita sa procesuală a fost una corectă şi asumată, recunoscând încă de la început comiterea faptei, prin conduita sa ulterioară (interesul manifestat faţă de situaţia familiei victimei, colaborarea cu organele de anchetă) evidenţiind regretul faţă de consecinţele imprundenţei sale, manifestând compasiune faţă de victimă şi familia acesteia şi resimţind sentimentul de vinovăţie.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea