Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Pe râul Sebeș, gunoiul este aruncat chiar de către mașinile care fac curat pe străzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe râul Sebeș, gunoiul este aruncat chiar de către mașinile care fac curat pe străzi

Campania de curațenie de primăvară, derulată la finalul săptămânii trecute pe raza municipilui Sebeș, a fost „inaugurată” într-un mod de-a dreptul revoltător de operatorul unei mașini de măturat stradal.

După ce acesta a terminat de curățat strada Spicului, strângănd pământul și gunoiul stradal, operatorul mașinii a luat decizia să le golească direct în albia râului Sebeș…

Surprins într-un mod neplăcut de situația la care a fost martor, un cetețean a scris pe pagina sebeșinfo.ro următorul mesaj: „Bună ziua. Aș vrea să vă aduc la cunoștință o fapta revoltătoare, la care am fost martor în cursul zilei de joi, 7 aprilie 2022.

După ce o mașină de măturat stradal și-a terminat treaba pe strada Spicului și a strâns gunoiul de pe marginea drumului, operatorul acesteia a luat decizia să le arunce direct în albia râului Sebeș.

Oare este normal ca gunoiul rezultat din măturarea străzilor din Sebeș să fie aruncat fără nicio grijă în albia râului?”

CITEȘTE ȘI: 5000 de ore de lucru pentru curățarea malurilor râurilor din jurul municipiului Sebeș: Serviciile care costă primăria 130 000 de lei

Mai mult, Primăria Sebeș a achiziționat un pachet de servicii de curăţenie si igienizare a malurilor râurilor si a diverselor depozite neorganizate de deşeuri din mediul urban si rural de pe raza orașului, în valoare de 130 000 de lei.

Potrivit achiziției lansate în SEAP, obiectivul contractului presupune curatarea si igienizarea spatiilor de pe domeniul public din mediul urban si rural (malurilor râurilor: Sebeş si Secas; pârâul Rastoaca cat si a diverselor zone predispuse depozitelor neorganizate de deşeuri precum: zona limitrofa cartierului de rromi din căpătui străzii Aurel Vlaicu, Sebeş; zona limitrofa fabricii de hârtie Pehart Petresti – in spatele locuinţelor sociale de pe str. Energiei, Petresti, s.a.) aflate pe raza Municipiului Sebeş prin strângerea, colectarea corpurilor străine (diverse tipuri de deşeuri) in saci menajeri asiguraţi de către prestator, incarnarea sacilor rezultaţi si transportul acestora de către prestator.

Mai mult, malurile râului Sebeș a fost, de-a lungul timpului, un obiectiv intens vizat de campaniile de ecologizare ale actorilor locali, la aceste acțiuni luând parte chiar și elevii școlilor și liceelor din oraș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ambulatoriul Spitalului Municipal Aiud va fi dotat cu lift: A fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Municipal Aiud va fi dotat cu lift: A fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor Ambulatoriul Spitalului Municipal Aiud va fi dotat cu lift. Joi, 9 mai 2024, a fost semnat constractul de proiectare și execuție a lucrărilor. Citește și: Primăria Aiud: Licitaţie publică cu strigare pentru atribuirea a 41 locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea