Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Paradă majorete, tulnicărese, fanfară și spectacol susținut de tinerii din Apuseni la deschiderea Festivalului Național de Folclor ”Sus, sus, sus la moți la munte!” de la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aseară, la Câmpeni, în prezența a sute de participanți veniți îndeosebi din Apuseni, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XIX-a ediție a Festivalului Național de Folclor ”Sus, sus, sus la moți la munte!”.

zile Campeni059Deschiderea festivalului a fost precedată de parada majoretelor, tulnicăreselor și Fanfarei județului Alba pe principalele străzi ale orașului, eveniment mult-așteptat de cei prezenți și mai ales de cei mici care s-au înghesuit să facă multe fotografii.

După revenirea celor participanți la paradă în piața ”Avram Iancu”, pe scenă au urcat mai mulți preoți din localitate care au susținut un TE DEUM, iar primarul Ioan Călin Andreș a mulțumit tuturor ce s-au implicat în desfășurarea acestui festival și mai ales sponsorilor care au oferit aproximativ 80.000 lei.

Spectacolul din prima seară a debutat cu tulnicăresele Casei de Cultură din Câmpeni și Fanfara județului Alba dirijată de Coriolan Honcăș, iar cea mai mare parte a acestuia a fost susținut de tinerii talentați din Apuseni care au evoluat atât pe scenă, cât și în fața scenei: majoretele ”Arieșul Ritmic” din Câmpeni, majoretele școlii ”Nicodim Ganea” Bistra, majoretele liceului ” Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, grupele de tineri dansatori din Lupșa și din ansamblul ”Brădeana”, precum și o trupă de teatru de improvizație din cadrul Colegiului Național ”Avram Iancu” Câmpeni – CNAI’S STAGE.

Spectacolul din prima seară s-a terminat cu recital de folk Vali Șerban, un artist și scriitor născut în Câmpeni, prilej cu care acesta și-a lansat cartea ”Istoria unui vis” ce conține amintiri din perioada când activa în cadrul cenaclului ”Flacăra”.

Ovidiu Culda

[nggallery id=759]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate Ieri, 23 aprilie, la Sâncrai a avut loc Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porudcători din Județul Alba. Printre câștigători se află sortimentele Sauvignon Blanc, din Ciumbrud, Muscat Ottonel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea