FOTO: Paradă majorete, tulnicărese, fanfară și spectacol susținut de tinerii din Apuseni la deschiderea Festivalului Național de Folclor ”Sus, sus, sus la moți la munte!” de la Câmpeni
Aseară, la Câmpeni, în prezența a sute de participanți veniți îndeosebi din Apuseni, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XIX-a ediție a Festivalului Național de Folclor ”Sus, sus, sus la moți la munte!”.
Deschiderea festivalului a fost precedată de parada majoretelor, tulnicăreselor și Fanfarei județului Alba pe principalele străzi ale orașului, eveniment mult-așteptat de cei prezenți și mai ales de cei mici care s-au înghesuit să facă multe fotografii.
După revenirea celor participanți la paradă în piața ”Avram Iancu”, pe scenă au urcat mai mulți preoți din localitate care au susținut un TE DEUM, iar primarul Ioan Călin Andreș a mulțumit tuturor ce s-au implicat în desfășurarea acestui festival și mai ales sponsorilor care au oferit aproximativ 80.000 lei.
Spectacolul din prima seară a debutat cu tulnicăresele Casei de Cultură din Câmpeni și Fanfara județului Alba dirijată de Coriolan Honcăș, iar cea mai mare parte a acestuia a fost susținut de tinerii talentați din Apuseni care au evoluat atât pe scenă, cât și în fața scenei: majoretele ”Arieșul Ritmic” din Câmpeni, majoretele școlii ”Nicodim Ganea” Bistra, majoretele liceului ” Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, grupele de tineri dansatori din Lupșa și din ansamblul ”Brădeana”, precum și o trupă de teatru de improvizație din cadrul Colegiului Național ”Avram Iancu” Câmpeni – CNAI’S STAGE.
Spectacolul din prima seară s-a terminat cu recital de folk Vali Șerban, un artist și scriitor născut în Câmpeni, prilej cu care acesta și-a lansat cartea ”Istoria unui vis” ce conține amintiri din perioada când activa în cadrul cenaclului ”Flacăra”.
Ovidiu Culda
[nggallery id=759]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
LIVE VIDEO | Festivalul dacic Singidava: Paradă cu torțe, muzică și dansuri de inspirație antică la Toamna Cugireană ediția 2024
LIVE VIDEO | Festivalul dacic Singidava: Paradă cu torțe, muzică și dansuri de inspirație antică la Toamna Cugireană ediția 2024 Toamna Cugireană va avea loc în intervalul 20-22 septembrie la Stadionul Parc, Cugir. Vă așteaptă trei zile de distracție garantată, tradiții și voie bună, într-o atmosferă autentică a toamnei! Ediția 2024 debutează cu „Festivalul dacic […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi