Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Până la Paşti s-ar putea să înotăm în „Olimpic”. Lucrările la bazinul din Alba Iulia avansează

Alexandra Mates

Publicat

în

Bazinul OlimpicŞansele ca Bazinul Olimpic din Alba Iulia să fie redeschis în perioada sărbătorilor de Paşti se pare că sunt tot mai mari. Astfel că, după patru ani de aşteptare, albaiulienii ar putea să înoate din nou în „Olimpic”. Lucrările de reabilitare se află în plină desfăşurare, iar potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, mai sunt de făcut câteva finisaje importante, precum scaunele, saunele şi lămpile de interior. În prezent se lucrează la centrala termică şi montarea gresiei pe scări.

Într-un mesaj postat miercuri, 5 februarie, pe o reţea de socializare, însoţit de trei fotografii, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a declarat: „Scaunele, saunele şi lămpile de interior sunt ultimele finisaje importante la bazinul olimpic. Se lucrează la centrală şi montarea gresiei pe scări. Dacă lucrurile merg în ritmul acesta sunt convins că în perioada Paştelui, în sfârşit, ne vom putea bucura de bazin”.

Reamintim că problema banilor pentru reabilitarea acestuia a fost rezolvată după ce la sfârşitul lunii decembrie 2013, Compania Naţională de Investiţii a alocat 1,8 milioane de lei, fiind acoperite datoriile la zi ale constructorului. De asemenea, în şedinţa de marţi, 4 februarie,  când a fost adoptat bugetul de investiţii pe anul 2014, Primăria Alba Iulia a alocat fonduri pentru cofinanţarea reabilitării bazinului de 630.000 de lei şi pentru dotarea acestuia cu un sistem de control acces şi monitorizare video de 440.000 de lei.

Reabilitarea bazinului este finalizată în proporţie de 90%. A mai rămas de achitat 1,6 milioane de lei pentru lucrările care vor fi executate, iar potrivit lui Florin Roman, în urma unor discuţii cu preşedintele CNI, Manuela Pătrăşcoiu, aceasta  i-ar fi confirmat că restul sumei, în valoare de 1,6 milioane de lei, va ajunge în conturile constructorului în luna februarie. Astfel, lucrările vor fi plătite integral, iar bazinul ar trebui să fie redeschis publicului.

Primăria Alba Iulia va susţine financiar cheltuielile pentru plata energiei electrice şi termice din incintă

”Avem toată disponibilitatea să susţinem financiar cheltuielile pentru asigurarea condiţiilor optime de muncă, respectiv plata energiei electrice şi termice din incintă”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Mihai Coşer pentru ziarulunirea.ro. Acesta spune că Primăria nu se dă  înapoi de la nimic în privinţa finalizării lucrărilor la Bazinul Olimpic şi că absolut tot ceea ce se poate face de Primărie va fi făcut. Întrebat fiind dacă bazinul va fi deschis până la Paşti, acesta a spus că nu se poate pronunţa, şi că depinde şi de constructor şi de banii de la CNI.

[nggallery id=1083]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea