Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ouă de ciocolată contrafăcute – în Alba şi celalalte judeţe din Regiunea Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu derulează controale în această perioadă, după ce au fost depistate ouă de ciocolată cu surprize Bakugan, despre care au suspiciuni că ar fi contrafăcute. Sorin Susanu, comisar şef al Regiunii Centru, a explicat astazi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ouăle de ciocolată sunt periculoase pentru că nu au niciun element de identificare şi nu sunt inscripţionate date referitoare la compoziţie.

Potrivit lui Sorin Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional Centru al Protecţiei Consumatorilor, “aceste ouă reprezintă un real pericol pentru că nu putem şti nici producătorul, compoziţia, termen de valabilitate şi modul în care sunt distribuite. Ne ocupăm în toate judeţele din regiune pentru identificare şi retragerea lor de la comercilizare. Vreau să fac o precizare: dacă consumatorul cunoaşte că un anumit produs are un preţ mediu, iar undeva îl găseşte la un preţ mult mai mic, poate la jumătate, trebuie să aibă suspiciunea că poate fi contrafăcut. Să aibă foarte mare grijă, în această perioadă, la tot ce înseamnă jucării sau produse pentru copii, care din păcate, într-o acţiune comună cu Regionala Vamală, am descoperit că sunt din ce în ce mai mult contrafăcute şi pot dăuna sănătăţii copilului.

O simplă jucărie, care la prima vedere pare inofensivă, poate avea elemente mici, care pot fi înghiţite de copii sau materialul din care este făcut un ursuleţ poate să-i dăuneze copilului. Nu o să vă precizez cu exactitate toate datele pentru că suntem într-o amplă acţiune de control. Ouăle au fost descoperite atât în vămile din diferite oraşe, la momentul în care se dorea introducerea lor către comercianţi, cât şi în anumite en-gros-uri din oraşe, en-gros-uri de produse mai ieftine. Pentru că aceste ouă care imită cunoscutele ouă Kinder au un preţ mult mai mic decât ale variantei originale.

Ouăle de ciocolată au fost identificate până acum în toate cele şase judeţe din Regiunea Centru. Chiar şi la Alba Iulia. Au mai fost descoperite la un distribuitor mai mic, care distribuia inclusiv în oraşe mai mici din judeţul Alba. Nu ştim încă cu exactitate câte şi toate oraşele în care au ajuns, dar tocmai asta facem. Acţiunea a început de două zile, este în plină desfăşurare. La sfârşit, o să facem un comunicat de presă cu toate datele punctuale şi cu magazinele în care s-au descoperit.

Nu putem să estimăm exact câte au intrat, pentru că neexistând documente şi tot ce înseamnă provenienţă şi importator oficial în România a acestor produse nu putem avea exact estimarea”. Potrivit comisarului şef Sorin Susanu, există suspiciuni că ouăle de ciocolată care pun în pericol sănătatea consumatorilor ar proveni din ţările asiatice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

23 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până la ora 21.30: Averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până la ora 21.30: Averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Localitățile vizate ANM a emis marți seara o atenționare cod galben de furtună, valabilă în mai multe localități din Alba, până la ora 21.30. Citește și: Cum va fi vremea până în 19 august […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea