Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO/ Orașul Câmpeni capătă faimă cu podul Regelui Ferdinand și platanul din centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câmpeni este o localitate cunoscută în țară în special datorită buletinelor meteo difuzate de posturile de radio și televiziune. Acum însă, capitala moților începe să fie cunoscută la nivel național și datorită campaniei începută pentru salvarea și valorificarea turistică a platanului din centrul orașului și a podului Regelui Ferdinand.

Platanul și podul încep să devină subiecte virale pe rețelele de socializare și să intre în atenția mass-mediei regionale și naționale, mai ales după cazul cu platanul tăiat în București și prin faptul că podul de fier este un simbol al Marii Uniri din 1918, fiind practic un cadou făcut moților de Regatul României Mari.

Nu întâmplător Majestățile lor Regele Ferdinand și Regina Maria au inaugurat la Cîmpeni podul, în prima lor vizita făcută în Transilvania după Marea Unire. Alături de clădirea unde a fost cartierul general al lui Avram Iancu (actualul muzeu), beciul lui Horea și statuia ecvestră a lui Avram Iancu, din zestrea turistică a capitalei Țării Moților fac parte podul Regele Ferdinand și platanul contemporan cu mari evenimente istorice.

Succesul deosebit pe rețelele de socializare se datorează și fotografiilor de la inaugurarea podului de către Regele Ferdinad și Regina Maria și fotografiilor postate de câmpănarii care au fost sau care locuiesc în străinătate, în cele din urma aratandu-se faptul că Parisul, Roma, Londra și alte orașe europene sunt pline cu platani, că există o mare grijă față de copaci mai ales în epoca aceasta a poluării și a soarelui dogorâtor. (Grupul civic “Câmpeni cu opinii și idei de la cetățeni”)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea