Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Omagiu adus de elevii și dascălii Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia patronului lor spiritual

Bogdan Presecan

Publicat

în

Poetul “nepereche” ar fi fost cu siguranță fericit să vadă cum astăzi este cinsită memoria sa, cum opera lăsată moștenire continuă să îi inspire pe elevi, pe dascăli și pe toți românii iubitori de neam și de poezie.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

elevi Scoala Mihai Eminescu comemorare poet (108)Un astfel de moment special s-a petrecut  astăzi la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, la împlinirea a 165 de ani de la naşterea „Luceafărului poeziei româneşti”, marele poet al cărui nume îl poartă instituţia de învăţământ.

Elevii împreună cu dascălii lor au organizat, încă începând de luni, 12 ianuarie, o serie de activităţi menite să-l omagieze pe patronul lor spiritual. Astăzi însă pe holul instituției, sub privirile călăuzitoare ale profesorilor și entuziasmul părinților prezenți la manifestare, a avut loc concursul literar artistic – ”Eminescu la ceas aniversar”, organizat de clasa a IV-a, dar și un moment  intitulat ”Mihai Eminescu prin suflet de copil” – medalion literar susţinut de clasele ciclului primar.

Elevii au interpretat pasaje din opera poetului național, cinstind cum se cuvine memoria patronul lor spiritual.

Ziua de 15 ianuarie s-a încheiat cu o şezătoare literară  – “Tradiṭie populară ṣi inovaṭie în opera eminesciană”, organizată de ciclul gimnazial.

[nggallery id=2897]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate

Bera Larisa

Publicat

în

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate Luni, 1 iulie 2024, SC APA CTTA SA Alba a anunțat programul de raționalizare al apei potabile, din cauza caniculei și implicit al consumului mare de apă. Zonele afectate sunt Unirea, Noșlac, Câlnic, Gârbova, Cricău, Tibru și Craiva. Citește și:  SC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea