Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Ofertă variată și mușterii mulți la Târgul Apulum Agraria din Alba Iulia. Vezi oferta și prețurile!

Bogdan Presecan

Publicat

în

expozanti Targul Apulum Agraria Alba Iulia 2014 (16)Mii de vizitatori au ajuns în cursul zilei de sâmbătă la Târgul Apulum Agraria din Alba Iulia. Dacă unii doar s-au perindat prin zona Piașa Pascu pentru a testa “piața” și a se bucura de spectacolele organizate în cadrul târgului, alții au gustat „la cald” din bunătățiile pregătite de expozanți, iar alțiichiar au plecat acasă cu plase pline.

Asta în condițiile în care, am auzit exprimându-se păreri de resemnare despre multe dintre produse ale căror prețuri nu ar fi tocmai accesibile.

Ziua de astăzi a început cu „Parada Toamnei”, un show inedit cu fanfară, majorete și biciclete decorate, pus în scenă de elevi de la mai multe școli din municipiul Alba Iulia, Câmpeni și Blaj, acompaniați de Fanfara Județului Alba.

Ca de fiecare dată, organizatorii evenimentului, respectiv Consiliul Județean Alba, i-a premiat pe cei peste 140 de mici producători din județul Alba care au venit la târg cu cele mai bune produse și rețete tradiționale.

Astăzi, de la ora 17.00, iubitorii de teatru sunt așteptați să asuste la spectacol Commedia dell’ arte cu Trupa Skepsis.

Demonstrație culinară a unui cioban autentic

expozanti Targul Apulum Agraria Alba Iulia 2014 (96)La târg l-am întâlnit și pe cel mai cunoscut cioban din județul Alba. Oierul Nicolae Vlad, din Vințu de Jos, a devenit cunoscut după ce succesul său de om întreprinzător a fost prezentat în articole de presă sau emisiuni TV. Nicolae, la doar 35 de ani, are o afacere tradițională la a cărei bază sta o turmă de peste 700 de oi și o meserie transmisa din stramosi – cresterea oilor si preparea laptelui, carnii, mamaligii ciobănești, șamd.

La târg, Nicolae a  venit să-și arate măiestria! Astfel că până la orele amiezii pregătise deja cinci mamaligi ciobanesti, cateva ture de tocaniță de miel (n.a. singura de miel de la aces eveniment), virșli adevărați și alte produse gustoase cu matrie primă de cea mai bună calitate.

În imaginile de mai jos puteți vedea principalele produse și prețurile acestora.

PROGRAMUL “Apulum Agraria”, a XXIII-a ediție: Duminică, 21 septembrie
Ora 10.00 – Spectacol – Fanfara de copii din Petrești
Ora 11.00 – Plăcinta Toamnei – concurs pentru expozanți și vizitatori
Ora 11.30 – Gimnastică pe cal
Degustare de vinuri – permanent

[nggallery id=2346]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea