Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: O săptămână plină de evenimente plăcute la Cugir pentru elevii unei școli germane din Wasserburg

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

delegatie-cugir01 O delegație germană formată din profesorii Monika Tluczykont și Veronica Huber, alături de 12 elevi ai școlii „Anton Heilingbrunner Realschule” din Wasserbur (localitate înfrățită cu orașul Cugir) a fost, timp de aproape o săptămână (17 – 22 septembrie), oaspete a orașului Cugir. Vizitele se repetă în mod recipropc de patru ani, în cadrul unui proiect de parteneriat în care elevii amintitei școli germane se întâlnesc cu 12 elevi ai Colegiului Național „Daid Prodan” din Cugir și cu profesori coordonatori ai acestui proiect.

Potrivit protocoalelor stabilite, oaspeții au fost găzduiți de familii cugirene – elevii români, care i-au primit pe colegii lor germani, fiind selectați pe criteriul mediei de admitere în liceu și a rezultatelor testului de limba engleză.

Săptămâna în care nemții s-au aflat la Cugir a fost plină de evenimente. În cadrul unor activități comune, copiii au vizitat Salina Turda, Cetatea Alba Carolina, Castelul Corvinilor, orașul Sibiu, au participat la deschiderea oficială a Festivalului “Toamna Cugireană”,  în weekend au vizitat „Arsenal Park” din Orăștie, au fost pe Transfăgărășan, la piscină sau în drumeții pe munte. De asemenea, au vizitat firma ”S.C. Tecno Plast Group” Cugir, ocazie pentru elevii germani care studiază la o școală cu profil tehnic în Wasserburg să cunoască o parte din viața economică a orașului.

delegatie-cugir05Ca fiecare mobilitate, și cea de anul acesta s-a încheiat cu redactarea unui produs final – o poveste de aventură în imagini, ilustrând o zi din cele petrecute în România. Ca și în ceilalți ani, delegația a fost oaspete de onoare a Primăriei Orașului Cugir, unde primarul Adrian Teban le-a prezentat elevilor și profesorilor planurile de modernizare și dezvoltare a localității, după care părinți ai elevilor au a organizat o „Seară românească”, la Casa Cugireană eveniment care a încheiat frumos și cu succes săptămâna petrecută de prietenii din Wasserburg la Cugir. Ei au avut prilejul să-i vadă și asculte pe talentații membri ai formației “Mlădițe Cugirene”(coordonator prof. Ionela Popa), Ansamblul   “ Câmpul Pâinii“ condus de prof.  Ioan Buda, grupul „Anotimpuri” (coordonator prof. Luminița Cebotari) și Trupa ,,Amurg”( Attila Doszlop), care au asigurat o atmosferă deosebită și prietenească pe tot parcursul serii. La rândul lor, copiii nemți au oferit flori familiilor gazdă și le-au mulțumit pentru ospitalitatea și primirea lor călduroasă.

Joi seara, la plecare, ei au spus emoționați “pe curând, în mai 2017”, când delegația din Cugir va fi oaspete la Wasserburg unde partenerii germani  o vor aștepta cu aceeași bucurie. Echipa de proiect formată din profesorii: Maria-Cristina Pătroescu, Alina Moldovan, Cornelia Leu și directorul colegiului prof. Ionela Cozmescu dorește să adreseze, pe această cale, sincere mulțumiri părinților, autorităților locale, primarului Adrian Teban și tuturor celor care într-un mod sau altul au contribuit la reușita acestei mobilități. (C.P.)

[nggallery id=2701]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea