// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. O delegație a TSD România, vizită de lucru la Bruxelles. Județul Alba, reprezentat de Corneliu Mureșan

Vizita, care a avut loc la inițiativa ministrului dialogului social și președinte al TSD, Gabriel Petrea, cu sprijinul europarlamentarului Emilian Pavel, a constat într-o serie de întâlniri pe diferite teme. TSD-iștii au avut întrevederi cu ambasadorul Luminița Odobescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, Sergei Stanishev, președintele socialiștilor europeni, europarlamentari și mai multe personalități ale scenei politice internaționale.

La această întalnire, județul Alba a fost reprezentat de Corneliu Mureșan, presedinte a TSD Alba care a și oferit detalii legate de vizită.

Delegații au participat la dezbateri în care s-a discutat despre „Europa cu două viteze”, despre tineri și oportunitățile de noi calificări pe care le aduce acestora dezvoltarea societății, s-a făcut un schimb de opinii cu privire la atragerea de fonduri în turism și cultură cu reprezentanții Consiliului Local Bruges (Bruges, Belgia).

Cina de lucru cu tema „Egalitatea de șanse” a constituit o ocazie foarte bună de a discuta despre problemele pe care le înfruntă femeile în ceea ce privește oportunitățile de angajare în funcții de conducere, plata egală pentru muncă egală și găsirea de soluții pentru schimbarea mentalității că diferențele dintre femei și bărbați constituie deficiențe pentru prima categorie și avantaje pentru cea de-a a doua.

O a doua cină de lucru desfasurata cu aceasta ocazie, a avut ca punct central Agenda Digitală Europeană, unul din cei șapte piloni ai strategiei Europa 2020 a Comisiei Europene, care stabilește obiective de creștere a Uniunii până în anul 2020. Această agendă digitală dorește să exploateze potențialul tehnologiilor informației și comunicării pentru a favoriza inovarea, creșterea economică și progresul societății..

Dezbaterea pe tema „Pilonul european al drepturilor sociale” a fost ultima din activitățile la care au participat membrii delegației TSD. Acest pilon a fost prezentat de Comisia Europeană în primăvara acestui an și se referă la crearea unei Europe mai echitabile și consolidarea dimensiunii sociale a acesteia.

,,M-am simțit onorat să fac parte din această delgație care a avut ca scop familiarizarea tinerilor cu instituțiile europene, interacționarea lor cu reprezentanții țării noastre acolo dar și dezbaterea pe teme care sunt de interes in parcursul european al României. Întalnirea cu autoritațiile locale ale orașului Bruges a fost pentru mine una de interes maxim deoarece ei reprezintă un model de succes cand vine vorba de turism și sper ca ideeile impărtăsite de aceștia să reusesc sa le valorific pe plan local,în județul Alba care este minunat și bogat din punct de vedere al potențialului turistic dar care din păcate nu reușește să atragă suficienți turiști.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la FOTO. O delegație a TSD România, vizită de lucru la Bruxelles. Județul Alba, reprezentat de Corneliu Mureșan

  1. Conștiința vie. 18.07.2017 la 13:13

    ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!