Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO| Noul bloc ANL din Cugir a fost dat în folosință: 20 de familii tinere au ajuns în casă nouă înainte de Paști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul bloc ANL din Cugir a fost dat în folosință: 20 de familii tinere au ajuns în casă nouă înainte de Paști

„Iepurașul” a venit mai repede pentru 20 de familii tinere din Cugir. Astăzi, edilii localității au înmânat cheile apartamentelor din noul Bloc ANL de pe str. 1 Decembrie 1918.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primarul Adrian Teban și viceprimarul Călin Furdui i-au invitat pe viitori chiriași în noul bloc ANL unde au semnat contractele de închiriere și au primit cheile locuințelor. Cei 20 de tineri au primit repartizare în data de 23 martie, prin hotărâre a Consiliului Local Cugir, pe baza listei de priorități pe anul curent, aprobată în luna februarie.

Primarul Adrian Teban i-a felicitat pe viitorii chiriași, dorindu-le ca noile locuințe să devină adevărate cămine pentru familiile lor și fiecare dintre ei să se simtă „acasă ” de acum înainte în noile apartamente.

Contractele au fost încheiate pe o durată de 5 ani de la data repartizării, iar chiria este calculată în funcţie de coeficientul de pondere, rata anuală a inflaţiei, veniturile pe membru de familie realizate în ultimele 12 luni.

Noul imobil ANL dispune de 5 apartamente cu două camere – cu o suprafaţă cuprinsă între 57 mp și 68 mp, și de 15 de apartamente cu trei camere – cu o suprafaţă cuprinsă intre 72 mp și 82 mp. Apartamentele sunt dotate cu centrală termică proprie, tâmplărie PVC şi finisaje interioare. Locuinţele sunt dispuse pe 5 niveluri, parter, 3 etaje și mansardă, scara blocului fiind prevăzută cu ascensor.

Blocul a fost contruit la solicitarea Primăriei Cugir, prin fonduri alocate de Agenția Națională pentru Locuințe și din bugetul local. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproximativ 7 milioane de lei, din care partea proprie a administrației locale cugirene a fost de peste 2,4 milioane de lei. Orașul Cugir a pus la dispoziţia ANL terenul necesar, a asigurat viabilizarea terenului cu toate utilitățile necesare, amenajarea de spații verzi, locuri de parcare, alei de acces, iluminat public, spații de joacă pentru copii.

În acest an, pe lista de priorități s-au regăsit 24 de solicitanți care au avut anterior o cerere și care și-au actualizat dosarele în anul 2023. Ordinea lor a fost stabilită în funcție de punctajul calculat pe baza criteriilor avizate de către ANL, care se referă la situația locativă, starea civilă, numărul persoanelor aflate în întreținerea solicitantului, starea de sănătate, vechimea cererii, nivelul studiilor și a pregătirii profesionale, veniturile pe membru de familie.

Astfel, din numărul total al solicitanților, 20 au primit locuințe în noul imobil construit, iar o familie în blocul ANL de pe strada Victoriei nr. 15A, urmând ca ceilalți 3 solicitanți să primească repartizare în măsura în care vor fi eliberate apartamente în unul din cele 4 blocuri ANL din localitate.

Reamintim că locuințele ANL sunt destinate tinerilor care la data depunerii cererilor au avut vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, și care pot primi repartitie pentru locuintă în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste, cu condiția să îndeplinească criteriile de acces la locuințe de acest tip.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea