Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Naţionala de fotbal pentru nevăzători a României va evolua în Grupa B la Campionatul European din Italia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Naţionala de fotbal pentru nevăzători a României va evolua în Grupa B la Campionatul European din Italia

Pe data de 9 mai a avut loc, la sediul Comitetului Paralimpic Italian, tragerea la sorți a grupelor pentru Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători IBSA 2022, care se va desfăşura la Pescara (Italia), în perioada 1-17 iunie.

În urma tragerii la sorţi, cele două grupe se prezintă astfel:
– Grupa A – Italia, Franța, Turcia, Grecia și Republica Cehă;
– Grupa B – Germania, Spania, Anglia, România și Polonia.

Ceremonia a inclus stabilirea programului ambele competiții – bărbați și femei. Prima săptămână a lunii iunie va fi rezervată fotbalului feminin, unde pentru titlul european se vor confrunta echipele Germaniei și Angliei. Cele două meciuri vor avea loc pe 3 iunie (Germania-Anglia) și 5 iunie (Anglia-Germania). După aceea, înainte de turneul masculin, se va desfăşura Campusul IBSA la care vor participa 15 tineri jucători din mai multe țări europene. Pe 10 iunie, turneul masculin va începe cu meciul inaugural, iar marea finală este programată pentru 17 iunie.

Prezent la ceremonie, Sandro di Girolamo, președintele Federaţiei Internaţionale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sports Federation – IBSA), a declarat: „Este un eveniment foarte important, care va oferi vizibilitate IBSA, fotbalului pentru nevăzători și Italiei. IBSA intenționează să dea un semnal de reînnoire și dorește să facă acest lucru împreună cu Comitetul Paralimpic Internațional și cu întreaga mișcare paralimpică”.

Președintele Comitetului Paralimpic Italian, Luca Pancalli, a adăugat: „La Pescara vom avea ocazia să continuăm acea activitate de promovare fundamentală începută deja în 2019 cu Campionatele Europene de la Roma. Pentru Italia, acesta este un teren de testare important pentru a demonstra că țara noastră se bucură de credibilitate nu numai din punct de vedere organizațional, ci și în domeniul concurenței. Scopul, desigur, nu este doar ameliorarea bunului loc şase obținut în 2019, ci, mai presus de toate, calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024”.

Președintele IBSA pentru fotbal pentru nevăzători, Elias Mastoras, prezent și el la ceremonie, a subliniat importanţa dezvoltării fotbalului feminin în întreaga lume și a vorbit despre actuala ediție a campionatului european masculin, declarând: „Scopul a fost să putem forma două grupe echilibrate și am reușit. Sper ca provocările de pe teren să fie animate de un joc bun și mult fair play”.

Sorin Lăpădatu, antrenorul echipei naţionale de fotbal pentru nevăzători a României, a declarat că, deşi a avut mare ghinion la tragerea la sorţi, echipa noastră nu va ceda şi este pregătită pentru confruntarea de la EURO. De altfel, jucătorii români au început deja antrenamentele pentru această mult aşteptată competiţie la Centrul Naţional de Fotbal Buftea.

Le dorim mult succes şi suntem convinşi că vor avea o evoluţie de excepţie. Hai, România!

Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susţinerea organizării acestei selecţionate naţionale, asociaţia a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Naţional Paralimpic Român şi a Federaţiei Române de Fotbal, structuri ce au finanţat primele acţiuni interne şi internaţionale. De altfel, Federaţia Română de Fotbal recunoaşte şi sprijină reprezentantiva tricolorilor nevăzători, în anul 2018 inaugurând, la Buftea, primul teren de fotbal pentru nevăzători din ţară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea