Rămâi conectat

Sport

FOTO: Mureșul Vințu de Jos a realizat „tripla”! Supercupa AJF Alba, cucerită de formația condusă de Ștefan Fogoroși

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

supercupa AJF Viitorul Santimbru-Muresul Vintu 48Mureșul Vințu de Jos a cucerit Supercupa AJF Alba, după victoria de la Galda de Jos, 6-3 (3-1), cu Viitorul Sântimbru, rivala din sezonul anterior al Ligii a IV-a.

Și dacă în 2015, echipa vințeană a fost marea învinsă în fotbalul județean, pierzând totul în favoarea Performaței Ighiu, acum a fost anul Mureșului în Alba, cu trei performanțe notabile: câștigarea Ligii a 4-a, promovarea în Liga a 3-a și adjudecarea Supercupei AJF.

Citește și: FOTO: Supercupa AJF Alba, Viitorul Sântimbru – Mureşul Vinţu de Jos 3-6 (1-3) | S-a respectat tradiția, trofeul cucerit de divizionara terță, după un meci-spectacol!

Colaboratori anii trecuți în Liga a 3-a, în „Arini”, la CSM Sebeș, Ștefan Fogoroși și Dan Comșa s-au aflat acum în postura de adversari cu cele două formații, câștig de cauza având tehnicianul mai experimentat.

*Ștefan Fogoroși: „Nici nu vreau să mă gândesc că nu jucăm în Liga a 3-a”

Bucuros pentru câștigarea în premieră a acestui trofeu, Ștefan Fogoroși a explicat situația echipei sale. „Mă bucură acest trofeu, câștigat la finele unui joc spectaculos, cu multe goluri, ce a supercupa AJF Viitorul Santimbru-Muresul Vintu 29mulțumit publicul. Este o premieră pentru mine și este bine că am mai adăugat o performanță în palmares„, a spus Fogoroși, care a fost de acord cu gestul de protest al elevilor săi, ce au întârziat startul jocului cu 10 minute. „Este bine că au protestat, au dreptate din acest punct de vedere, pentru că sunt foarte nemulțumiți. De o lună se pregătesc în incertitudine, dar din punctul meu de vedere nu am ce să le reproșez„, a comentat Fogoroși, ce a stat în tribună, din pricina suspendării. Principalul nou-promovatei speră ca Mureșul să înceapă campionatul în Liga a 3-a, în ciuda problemelor financiare.

supercupa AJF Viitorul Santimbru-Muresul Vintu 6Dacă va juca Mureșul în Liga a 3-a nu trebuie să mă întrebați pe mine, nu este problema mea, ci a conducerii administrative. Nici nu vreau să mă gândesc la asemenea variantă, că nu vom începe campionatul. Nu mă privesc aceste probleme, nu vreau să mă încarc negativ, poziția mea este simplă și corectă, aceea de a antrena. Ar fi păcat de acești băieți, de munca lor, dar să sperăm că se va termină cu această stare incertă și vom ști care este viitorul„, a comentat Fogoroși.

*Dan Comșa: „Echipa mai bună a câștigat”supercupa AJF Viitorul Santimbru-Muresul Vintu 54

La ultimul joc pe banca tehnică a Viitorului Sântimbru, Dan Comșa a recunoscut justețea victoriei Mureșului Vințu de Jos. „Succesul adversarilor este unul meritat, s-a văzut diferența de pregătire și de valoare individuală. Am jucat cu o echipă de categorie superioară, cei mai buni au câștigat. Îmi felicit jucătorii pentru dăruire, în multe momente am jucat de la egal la egal. Este o mândrie să dispuți finala Cupei și Supercupa AJF Alba și sunt convins că în campionatul următor, Viitorul va avea un cuvânt de spus în Liga a IV-a. Îmi doresc ca în următoarea ediție să se bată Sântimbru cu Șurianu Sebeș la promovare, pentru ca peste un an să nu mai fiu nevoit să mă împart între cele două echipe de suflet„, a spus Dan Comșa, la despărțirea de fotbalul județean.

Statistic vorbind, Apetri, Bratima, A. Samoilă și S. Culda au „recidivat” în Supercupa AJF, pe care au mai câștigat-o la prima ediție, în 2012, pe când evoluau la Europa Alba Iulia. Daniel Ianc (Mureșul Vințu), marcatorul ultimului gol al meciului a cucerit trofeul în premieră, din a treia încercare, după cele cu Performanța Ighiu și Mureșul Vințu, iar fratele său Andrei (a lipsit din motive medicale din tabăra învingătoare) este la al doilea trofeu cucerit, precedentul fiind cu Metalurgistul Cugir, în 2013.

[nggallery id=2543]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea