Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: „Mult îmi place şi iubesc, portul nostru românesc”. Prichindeii de la Grădiniţa „Dumbrava minunată” din Alba Iulia în excursie la Sebeşel

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gradinita Dumbrava Minunata in vizita la Sebesel006Grupele „Furnicuţelor” şi „Mămăruţelor” de la Grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava minunată” din Alba Iulia au  fost, săptămâna trecută, în excursie la Sebeşel, unde au vizitat atelierul de olărit, grădiniţa din localitate şi atelierul de pictură pe sticlă „Maria Poenaru” din Laz.  Excursia a făcut parte din cadrul unui proiect de familiarizare cu meşteşugurile tradiţionale de pe Valea Sebeşului, derulat de directorul grădiniţei prof.înv.preşc. Aurora Vârtei  în colaborare cu  Daniela Floroian, directorul Centrului Cultural „Augustin Bena” şi  Diana Ciugudean de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Gradinita Dumbrava Minunata in vizita la Sebesel003În vederea cunoaşterii şi valorizării de către preşcolari a tradiţiilor populare ale neamului nostru, grupele, „Furnicuţelor”, ed. Rodica Popa şi Liana Popa, şi  „Mămăruţelor”, ed.Amalia  Nica şi Floare Oţoiu) au vizitat Atelierul de Olărit din Sebeşel, atelier ce face parte din structura Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. În prezenţa meşterului instructor Alexandru Todoran şi a câtorva cursanţi ai clasei de olari, copiii au avut prilejul să vadă modul de fabricaţie a vaselor tradiţionale româneşti şi să încerce să fabrice ei singuri astfel de vase.

Gradinita Dumbrava Minunata in vizita la Sebesel007Activităţile au continuat cu o vizită la grădiniţă din localitate unde  au susţinut un spectacol de dans popular în colaborare cu Şcoala de Dans „Maria Brudan”. La grădiniţă din Sebeşel, copiii au primit ouă decorate de preşcolari , apoi au continuat traseul la Atelierul de Pictură pe Sticlă „Maria Poenaru” din Laz, unde au fost foarte încântaţi de distinsa pictoriţa şi de frumoasele icoane pe sticlă ce surprind credinţa creştin-ortodoxă a poporului român.

[nggallery id=1490]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea