FOTO: Miting spontan în Câmpeni împotriva închiderii spitalului din oraș

miting Campeni05Joi după-amiază, în jurul orei 16.00, în centrul orașului Câmpeni a avut loc un miting spontan și fără incidente în care cei peste 50 de participanți au protestat împotriva închiderii Spitalului Orășenesc Câmpeni, lucru vehiculat în ultimul timp în localitate și în întreaga zonă.

Deoarece astăzi s-au împlinit 1883 de ani de la prima atestare documentară a Roșiei Montane, printre participanții la acest miting s-au regăsit cei care au protestat împotriva proiectului minier propus de RMGC, dar și în jur de 20 de asistente medicale și infirmiere de la această instituție medicală.

ELIT

În timpul acestui miting, protestatarii au cerut lămuriri despre viitorul spitalului în urma zvonurilor referitoare la posibilitatea închiderii din lipsă de fonduri, cerând să se afle cei care sunt vinovați de situația financiară grea în care a ajuns această instituție .

Totodată participanții au cerut ca autoritățile să se implice în modul cel mai serios pentru ca acesta să nu se închidă și să funcționeze în continuare pentru a asigura servicii medicale de calitate locuitorilor din zonă, deoarece acest spital deservește o populație de peste 50.000 de locuitori.

Acest protest vine la mai mult de o săptămână după ce primarul Călin Ioan Andreș a cerut ajutor comunelor din zonă de a susține fiecare cu câte 50.000 de lei acest spital, dar nu a reușit să obțină decât puține promisiuni de finanțare din cauza bugetelor mici ale acestor localități.

Totuși, în urmă cu câteva zile, Consiliului Local al orașului Câmpeni a hotărât ca în acest an să aloce suma de 290.000 de lei pentru reparații și dotări în vederea acreditării spitalului, pentru că în perioada următoare vor avea loc controale de la Ministerul Sănătății la toate spitalele din țară pentru impulsionarea managerilor de spitale, pentru verificarea condițiilor igienico-sanitare și pentru aplicarea normelor sanitare.

Totodată, acest spital va beneficia în acest an de un proiect care se numește „Reabilitare, modernizare şi echipare ambulatoriu de specialitate la Spitalul Orăşenesc Câmpeni” cu o valoare totală de 5,93 milioane de lei, din care 4,62 de milioane lei reprezintă suma solicitată ca fonduri nerambursabile.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

13 ianuarie: Exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș

Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 1100, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Depozitul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a fost RENOVATĂ pentru iubitorii de carte, cu dizabilități

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este instituția publică de cultură care are rolul de a gestiona documente și baze de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română, sărbătorit la 98 de ani de reprezentanți ai Armatei Române și oficialități

Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română a fost omagiat la împlinirea venerabilei vârste de 98 de ani de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Nevoie URGENTĂ de donatori la Centrul de Transfuzie Alba: Ce grupe de sânge au stoc insuficient

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba face un apel către cetățenii județului, pentru a dona de urgență sânge, în special cei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

67 de persoane sancționate de către polițiștii din Alba pentru nerespectarea măsurilor și normelor de protecție împotriva COVID-19. Activățile de verificare ale IPJ Alba continuă

Continuă activitățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba în vederea verificării modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Zorba 6 februarie 2014 at 23:58

Sa nu se închidă.Că de face Burz încă un infarct, moare pe drum . 🙂 Si unde mai merge bețioasa lui Uțiu la dezalcoolizare ?

Un mot ... 7 februarie 2014 at 10:22

Important e, ca Utiu a fost acolo sa „salveze „…….mare ipocrit !!!!spitalul din Abrud ( oarsul in care locuieste ) , are probleme, dar nu il „salveaza” ….Asta e in campanie electorala….

abrudean 7 februarie 2014 at 10:48

II frumos sa ramai fara paine pe masa,asai?Astea sunt rugaciunile bietilor mineri de la Rosia care vor ramane fara venit.Dumnezeu nu bate cu parul.Si nici o grija ca la Campeni mai ramane un spital,cel de boli cronice.Si in plus de asta,la Abrud este spital destul de bun.

Jiu 7 februarie 2014 at 10:57

Abrudeanule,du-te tu si te trateaza la spitalul de boli cronice!Poate esti plin de boli cronice ,nu acute!Iar in caz de urgenta ce faci?Habar nu ai ce inseamna cronic!!!!

Violetta 9 februarie 2014 at 14:44

Cum poate gandi cineva asa o nenorocire? Am avut in familie pacienti ai acestui spital ,am ramas placut impresionata de responsabilitatea medicilor de acolo ,de atentia si competenta cu care au fost vindecati .Cum pot gandi politicienii in halul acesta cand pe vaile ARIESULUI MARE SAU MIC nu exista medici de familie care sa fie zilnic la dispensar,farmacii cu putine medicamente ,salvari putine ,dar mai ales drumuri impracticabile .Am vazut cazuri de bolnavi cu atac cerebral dusi pana la salvare cu carul cu boi 4 km.Va dati seama . A murit bietul dupa cateva zile .Asa va manifestati grija fata de oameni ,politicienilor? Pentru voi nimic nu mai e rentabil ,decat a fi politician ?Vedem si noi asta .Dar poporul asta nenorocit v-a trimis in parlament sa gasiti solutii ,nu sa va bateti joc de tara si de oameni .

Violetta 9 februarie 2014 at 14:50

Ce vrea USL -ul asta ?Sa dispara TARA MOTILOR ???????????

bobi 9 februarie 2014 at 18:48

Da ma, cautati responsabili! De trei mandate primaru din Campeni nu a fost in stare sa faca ceva fiabil pentru spital decat sa tot angajeze la plangaciosi de-astia care acum striga in drum ca nu vor sa fie dati afara. Spitalul are vreo 300 de angajati (mai mult decat orice firma din Campeni). Comic nu? Si te miri ca n-au bani. Iar culmea: primaru care de trei mandate nu a facut nimic sa nu se-nchida spitalul chiar daca stia de ani buni ca daca nu face aia aia va fi inchis, acum ca simte ca-i va sari lumea-n cap s-a trezit el sa strige ca face protest sa nu se-nchida. Ce protest d-le primar Andres? Protestati dvs.importiva dvs. ca ati fost un incompetent?

Comentariile sunt oprite