Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Miting spontan în Câmpeni împotriva închiderii spitalului din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

miting Campeni05Joi după-amiază, în jurul orei 16.00, în centrul orașului Câmpeni a avut loc un miting spontan și fără incidente în care cei peste 50 de participanți au protestat împotriva închiderii Spitalului Orășenesc Câmpeni, lucru vehiculat în ultimul timp în localitate și în întreaga zonă.

Deoarece astăzi s-au împlinit 1883 de ani de la prima atestare documentară a Roșiei Montane, printre participanții la acest miting s-au regăsit cei care au protestat împotriva proiectului minier propus de RMGC, dar și în jur de 20 de asistente medicale și infirmiere de la această instituție medicală.

În timpul acestui miting, protestatarii au cerut lămuriri despre viitorul spitalului în urma zvonurilor referitoare la posibilitatea închiderii din lipsă de fonduri, cerând să se afle cei care sunt vinovați de situația financiară grea în care a ajuns această instituție .

Totodată participanții au cerut ca autoritățile să se implice în modul cel mai serios pentru ca acesta să nu se închidă și să funcționeze în continuare pentru a asigura servicii medicale de calitate locuitorilor din zonă, deoarece acest spital deservește o populație de peste 50.000 de locuitori.

Acest protest vine la mai mult de o săptămână după ce primarul Călin Ioan Andreș a cerut ajutor comunelor din zonă de a susține fiecare cu câte 50.000 de lei acest spital, dar nu a reușit să obțină decât puține promisiuni de finanțare din cauza bugetelor mici ale acestor localități.

Totuși, în urmă cu câteva zile, Consiliului Local al orașului Câmpeni a hotărât ca în acest an să aloce suma de 290.000 de lei pentru reparații și dotări în vederea acreditării spitalului, pentru că în perioada următoare vor avea loc controale de la Ministerul Sănătății la toate spitalele din țară pentru impulsionarea managerilor de spitale, pentru verificarea condițiilor igienico-sanitare și pentru aplicarea normelor sanitare.

Totodată, acest spital va beneficia în acest an de un proiect care se numește „Reabilitare, modernizare şi echipare ambulatoriu de specialitate la Spitalul Orăşenesc Câmpeni” cu o valoare totală de 5,93 milioane de lei, din care 4,62 de milioane lei reprezintă suma solicitată ca fonduri nerambursabile.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=1108]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea