Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Militari din Bulgaria, Croația și Georgia, în Alba Iulia, la Exercițiul Multinațional ”IEL MILU 2017”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 3-7 aprilie 2017, la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia, s-a desfășurat exercițiul multinațional ”IEL MILU 2017/1” la care au participat militari din Bulgaria, Croația, Georgia și România.

În cadrul exercițiului, militarii s-au antrenat pentru organizarea, planificarea și executarea misiunilor privind sprijinul genistic pentru infrastructura de logistică , conform scenariului propus.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest exercițiu s-a dovedit a fi o bună oportunitate pentru  dezvoltarea abilităţilor comandanţilor de plutoane  în rezolvarea incidentelor conform  procedurilor standard de operare, perfecţionarea procedurilor de comandă şi control și întărirea relaţiilor de colaborare în mediul multinațional.

De asemenea a constituit o etapă importantă de pregătire pentru cel de-al doilea exercițiu  – IEL MILU 2017/2 care se va organiza în luna iulie în zona localității Râureni, din județul Vâlcea.

La final, comandantul unității, locotenent colonel Mihai Ilie Rusu  a adus mulțumiri întregului personal participant pentru profesionalismul de care a dat dovadă, a înmânat diplome și a scos în evidență  modul exemplar de  conducere și executare a sarcinilor încredințate.

Inițiativa IEL MILU are drept obiectiv participarea la operații NATO, ca parte a unei forțe multinaționale, pentru îndeplinirea misiunilor logistice cu specific de geniu dintr-un teatru de operații, cu capabilități privind construcția, repararea și menținerea viabilității drumurilor și podurilor militare, construcția de helipad-uri și platforme pentru cartiruire, aprovizionarea cu energie electrică și sprijin EOD.

[nggallery id=3746]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MÂINE: Vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja, la Primăria Municipiului Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE: Vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja, la Primăria Municipiului Sebeș Marți, 7 mai 2024, începând cu ora 17.00, la Primăria Municipiului Sebeș va avea loc vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja. Evenimentul aduce în atenția publicului lucrările unui talentat pictor local și are o dublă semnificație pentru autorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea