Rămâi conectat

Actualitate

FOTO „Micii pietoni” – Concurs cu tradiţie adresat preşcolarilor din Alba Iulia, desfăşurat premergător Zilei Internaţionale a Copilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima activitate din cadrul proiectului  „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, dedicat  Zilei Internaţionale a Copilului, 1 IUNIE, a avut loc la Grădiniţa nr. 11 din Alba Iulia. Concursul „Micii pietoni” şi-a desemnat câştigătorii şi în acest an.  

 Azi, 30 mai a.c., la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Alba Iulia a avut loc o nouă ediţie a concursului „Micii pietoni”, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în cadrul Proiectului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”.

Şi în acest an, doamnele educatoare Ladea Maria de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 16  şi Mureşan Niculina de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11,     s-au implicat în buna desfăşurare a competiţiei, la care au participat 7 echipaje, fiecare fiind format din 3 preşcolari ale grupelor mari, de la toate grădiniţele din Alba Iulia.

Concursul a constat în 3 probe: demonstrarea cunoştinţelor privind regulile de circulaţie pietonală, recitarea unei poezii sau interpretarea unui cântec cu tematică rutieră şi o probă practică.

Copiii au demonstrat cunoştinţe temeinice privind regulile de circulaţie, pe care le-au aplicat corect la proba practică a concursului dar şi talent în susţinerea momentelor artistice.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în prezenta domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi a domnului comisar şef de poliţie Ioan – Sorin Cioancă, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar toţi concurenţii au fost răsplătiţi cu medalii, permise de buni pietoni, diplome, jocuri şi rechizite.

Premiile au fost oferite cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Activităţile desfășurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, vor continua, vineri, 1 Iunie, începând cu ora 9.00, în Parcul Custozza din Alba Iulia, cu activităţi recreative organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Copiii, ce vor veni cu bicicletele la întâlnirea cu poliţiştii, vor învăţa pe unde pot să circule cu bicicleta, ce reguli trebuie să respecte, vor avea ocazia să demonstreze că ştiu să circule corect şi se vor bucura de surprize.

Concursuri şi activităţile recreative, dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a copilului, vor avea loc şi în săptămâna viitoare, când, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, vor fi organizate concursuri de desene pe asfalt, de colaje, de cunoaștere a regulilor de circulaţie precum şi competiția patrulelor şcolare.

[nggallery id=5693]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea