Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ ”Micii pietoni”: 7 echipe de preșcolari din Alba Iulia au arătat că știu regulile de circulație

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia s-a desfășurat, astăzi, concursul „Micii pietoni”, la care au participat 7 echipe cu câte 3 preşcolari, de la grădiniţele din Alba Iulia.

Participanţii au parcurs 3 probe, una de cunoştinţe despre regulile de circulaţie pietonală, o simulare de parcurgere a unui traseu iar la ultima probă, copii au avut posibilitatea să aleagă între a recita o poezie sau a interpreta un cântec cu tematică rutieră.

Copiii au demonstrat cunoştinţe temeinice privind regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni iar la final, toţi au primit permise de buni pietoni.

Câştigătoarea concursului fost echipa Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8, urmată de echipa Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 12 şi Grădiniţa cu Program Prelungit Scufiţa Roşie.

Copii din echipele de pe podium au fost medaliaţi şi toţi participanţii la concurs au primit premii constând în jocuri educative şi rachete de badminton puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Alba.

Activităţile desfășurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, continuă şi mâine, 30 mai, când la sediul Inspectoratului, între orele 10,00 – 12,00, va fi organizată „Ziua Porţilor Deschise” iar la Cugir, pe b-dul Alexandru Sahia, va avea loc concursul de desene pe asfalt „O lume de copii – O lume sigură”.

[nggallery id=1833]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate În perioada 23-24 aprilie 2024, sub egida ROADPOL, polițiștii rutieri din județul Alba au efectuat activități de verificare a legalității transportului rutier de persoane și de marfă. În acest context, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea