Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Memorialul „Mihail Breaz” la şah, turneu de suflet în memoria maestrului albaiulian | În 2018, în Cetatea Marii Uniri, Centenarul Şahului Românesc, cea mai importantă competiţie a anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Memorialul „Mihail Breaz” la şah, turneu cuprins în cadrul Openului Internaţional al României, ce se încheie astăzi în Cetatea Marii Uniri, a făcut neîncăpătoare în această dimineaţă sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din muncipiul reşedinţă de judeţ.

La deschiderea oficială a turneului de suflet, în locaţia unde regretatul maestru a iniţiat în tainele „sportului minţii” sute de copii albaiulieni au fost prezente notabilităţi locale şi judeţene, preşedintele FRŞ dar şi reprezentanţii familiei (soţia şi fiica) celui ce şi-a pus apăsat amprenta pe evoluţia şahului autohton.

Sorin Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, a anunţat în premieră că anul viitor, Alba Iulia va fi gazda finalei Centenarului Şahului Românesc, cea mai importantă competiţie din calendarul competiţional, ce cuprinde turnee la Iaşi, Arad, Braşov şi Alba Iulia. „Ce bucurie mai mare poate avea un preşedinte de federaţie când vede o sală plină cu iubitori ai şahului?”, a sintetizat Iacoban impactul Memorialului „Mihail Breaz” în rândul copiilor albaiulieni. „Suntem o şcoală de tradiţie în acest sport şi mă bucur că în aceste zile aţi optat pentru şah, un sport ce dezvoltă inteligenţa”, a menţionat Elena Ignat, directorul instituţiei de învăţământ, completată de Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba: “Este un turneu ce se constituie într-un model în a promova un sport atât de frumos, iar rezultatele şahiştilor din Alba ne obligă să-i perpetuăm tradiţia”. Festivitatea de deschidere a Memorialului “Mihail Breaz” s-a încheiat cu un superb concert al corului Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu”. În 2018, în cadrul acestui turneu, va fi organizată o secţiune specială la nivelul seniorilor, care va avea 100 de participanţi, pentru a marca împlinirea unui veac de la Marea Unire din 1918.

[nggallery id=4913]

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea